Športové aktuality
1 min. čítania

Martina Hrašnová má svetový rekordér v hode kladivom

atletika.sk
Martina Hrašnová.
Foto
SOŠV - Ján Súkup

Kladivárka Martina Hrašnová utvorila veteránsky svetový rekord v kategórii žien od 40 do 44 rokov. Na 1. kole Vrhačskej Tour 2023 v Košiciach sa postarala o najhodnotnejší výkon, keď jej namerali 68,01 m.

Bývalá dvojnásobná vicemajsterka Európy (2012, 2014) a bronzová z MS 2009 dosiahla svoj najlepší výkon od M-SR 2021 v Trnave (68,50 m). Veteránsky svetový rekord v kategórii žien od 40 do 44 rokov doposiaľ patril Ukrajinke Sekačovej výkonom 67,57 m zo 14. 6. 2017 v Kyjeve.

„Som veľmi spokojná, keďže na tréningu som hodila zatiaľ najviac 66 metrov,“ komentovala pre web SAZ 40-ročná zverenka Rudolfa Lukáča svoje košické vystúpenie a so smiechom dodala: „Začať sezónu svetovým rekordom nie je zlé… Pred týždňom som sa vrátila zo sústredenia v Turecku. Vedela som, že keď si trochu oddýchnem, môžem hodiť pekný výkon. Som rada, že mi to vyšlo. Teším sa, že sa aj v tomto roku podarilo zorganizovať Vrhačskú Tour. V Košiciach preto vybudovali nový vrhačský kruh. Vyšlo nám aj počasie. Z pretekov odchádzam s veľmi dobrým pocitom.“

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV