Športové aktuality
3 min. čítania

Medlovú museli po páde zniesť zo svahu, tréner Matys však verí v účasť na Big Air

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Tréner Klaudie Medlovej Matej Matys verí, že jeho zverenkyňa nastúpi vo svojej druhej disciplíne - Big Air.
Foto
Jakub Sukup

Prvá účasť slovenského športovca na ZOH v Pekingu 2022 sa skončila skôr, ako sa vôbec začala. Snoubordistka Klaudia Medlová sa zranila na tréningu tesne pred štartom jej prvej olympijskej disciplíny slopestyle. Neskladá však zbrane a spoločne s trénerom Matej Matysom veria, že sa predstaví v jej druhej disciplíne - Big Air. 

V štartovej listine pôvodne figurovala ako pätnásta v poradí. Zopár desiatok minút po začiatku kvalifikácie sa však pri jej mene objavila skratka DNS (Did Not Start). Medlová sa na štart pretekov nedostavila. Na rozjazďovaní spadla a poranila si koleno.

“V polovici tréningu, okolo desiatej ráno, skočila oveľa ďalej ako zvyčajne. Namiesto rotácie o 540 stupňov sa pretočila o 720 stupňov a dopadla väčšou váhou na koleno, s ktorým máva problémy. Zranila si vnútorný meniskus. Koleno je momentálne dosť nestabilné a preteky by neodjazdila. Potrebuje zopár dní regenerácie,” povedal Medlovej tréner Matej Matys.

“V prvom momente sme sa ju snažili zniesť dole do tepla. Hneď za ňou prišiel fyzioterapeut a začal s ňou pracovať. Ja som išiel na štart a čakal som na informáciu, či bude schopná odštartovať. Snažil som sa čo najdlhšie zdržiavať túto procedúru, aby sme neprepásli šancu odštartovať. Desať minút pred jej štartom som to odpískal,” opisuje bývalý pretekár a dnes tréner posledné momenty pred prvým plánovaným slovenského športovca v Pekingu 2022.

V Olympijskej dedine v Čang-ťia-kchou, kde snoubordisti bývajú a neďaleko je aj areál pre disciplínu slopestyle, sa nachádza len CT prístroj. Na vyšetrenie magnetickou rezonanciou preto musela Medlová ešte cestovať do miestnej nemocnice.

“V prvej chvíli to bolelo ukrutne a zľakla som sa, že som si natrhla väz. Sťažka som odkrivkala do priestoru ,lounge´ a pri pohyboch nohy do strán som cítila ostrú bolesť. Potom sa mi však hodinu venoval fyzioterapeut a bolesť do značnej miery ustúpila. Bolo to oveľa lepšie. Uvidíme, čo ukáže vyšetrenie. Možno po ďalších fyzioterapiách a po zatejpovaní kolena to pôjde,“ povedala neskôr samotná Medlová.

V prípade, že bude prognóza liečby priaznivá, absolvuje rodáčka z Liptovského Mikuláša svoju druhú naplánovanú disciplínu - big air. Ten je na programe 14. a 15. februára na pekinskom predmestí Šou-kang.

“Myslím si, že svoje najlepšie triky môže predviesť aj na big air. Z tohto pohľadu nie je nič stratené. Bude to hlavne na fyzioterapeutoch a lekároch. Verím, že urobia všetko, čo bude v ich silách, aby to koleno dostali do stavu, aby sa Klaudia cítila komfortne,” verí Matys, ktorého zverenkyňa pred štyrmi rokmi v Pjongčangu obsadila v slopestyle 24. a v big air 23. miesto.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV