SOŠV
2 min. čítania

Medzinárodný výbor fair play vyhodnotil svoju výtvarnú súťaž, v ktorej sa nestratili ani slovenskí účastníci

Katarína Ráczová

Medzinárodný výbor fair play výbor (CIFP) vyhodnotil on-line výtvarnú súťaž, ktorá sa uskutočnila v období do 30. apríla 2020. Organizátori dostali približne 300 kresieb zo Slovenska, Maďarska, Litvy, Lotyšska, Mexika, Poľska, Indie, Nemecka, Turecka, Talianska, Spojených štátov amerických, Azerbajdžanu, Ukrajiny, ale aj od mladých sýrskych utečencov žijúcich v súčasnosti v utečeneckom tábore v Jordánsku.

V mene Klubu fair play Slovenského olympijského a športového výboru sa týmto chceme poďakovať slovenským deťom, ktorým sa v peknom počte podarilo do tejto súťaže zapojiť. So svojimi dielami dokázali, že sú kreatívne, vedia, čo ich baví a vynikajú túžbou pre tvorenie. Priblížili nám svoj svet fantázie a ukázali nám, ako vnímajú svoje okolie a ich problémy.

Návštevníci facebookovej stránky CIFP mohli „lajknutím“ hlasovať za svojho favorita. Obdržané diela posúdila aj odborná porota CIFP a podľa jej rozhodnutia sa v silnej konkurencii nestratili ani nádejní umelci zo Slovenska. Medzi najmladšími účastníkmi skončil na druhom mieste Filip, v kategórii do 14 rokov sa na pomyselný bronzový stupienok postavila Viktória a vo vekovej kategórii od pätnásť rokov sa na druhom mieste umiestnila Nina. Pravdepodobne najmladšou účastníčkou súťaže bola dvojročná Janka, ktorá s pomocou svojej mamičky tiež vyjadrila svoj názor.

Výtvarné diela sú k dispozícii na https://www.facebook.com/internationalfairplay/.

Každému účastníkovi srdečne blahoželáme! A nezabudnite, že každý z nás je v určitej oblasti života nadaný, ale o to nadanie sa musíme starať a rozvíjať ho, v opačnom prípade sa stratí. V žiadnom odvetví života, či je to šport alebo umenie, sa žiadny úspech nedá dosiahnuť bez tvrdej a vytrvalej práce. Samozrejme, človeka na ceste za úspechom sprevádzajú aj prehry, pády, ktoré bolia. Ale tie vás nesmú odradiť. Nebojte sa vytýčiť si smelé, odvážne ciele a sny, za ktoré sa oplatí bojovať, lebo len tak môžete napredovať. Dôležité je, aby vám to, čomu sa venujete, prinášalo radosť a napĺňalo  vás uspokojením a šťastím.

Projekt
Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV