Športové aktuality
1 min. čítania

Metelka získal prvú medailu pre Slovensko na paralympijských hrách

Jozef Metelka počas svojej jazdy v Tokiu.
Foto
SPV.SK

Slovensko získalo na paralympijských hrách v Tokiu prvú medailu. Paracyklista Jozef Metelka vybojoval časom 1:04,786 min bronz na pevnom kilometri. Víťazom sa stal Alfonso Llamas Cabello zo Španielska a druhý bol Brit Jody Cundy s mankom 0,290 sekundy. Metelka zaostal za víťazom o 3,229 s.

V rovnakej disciplíne získal pred piatimi rokmi v Riu de Janeiro striebro, celkovo má na konte už štvrtú medailu z PH, keď má v zbierke aj dve zlaté medaily z časovky a zo stíhacích pretekov na 4 km.

Cabello dosiahol čas 1:01,557 a vylepšil vlastný svetový rekord spred siedmich rokov 1:01,683. Aj strieborný Cundy prekonal vlastné maximum, keď výkonom 1:01,847 zlepšil svoj doterajší paralympijský rekord (1:04,492) z Ria de Janeiro.

„Som strašne šťastný. Pre mňa je bronz ako zlato. Tí dvaja, ktorí ma predbehli, netrénujú nič iné len kilometer. S tým hendikepom, aký je momentálne v mojej kategórii nastavený, sme vlastne všetci ostatní išli len o bronz. A mám ho ja,“ povedal pre paralympic.sk Metelka, ktorého v piatok čaká stíhačka na štyri kilometre, v ktorej bude obhajovať zlato.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV