Športové aktuality
3 min. čítania

Michal Martikán je už aj hokejový majster Slovenska

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Michal Martikán (vpravo) so spoluhráčmi z tímu Old Boys Liptovský Mikuláš počas majstrovstiev Slovenska veteránov v hokeji 2022.
Foto
SOŠV/MAKO SZEKELY

Olympijský víťaz vo vodnom slalome Michal Martikán pridal ďalší majstrovský titul do svojej zbierky úspechov. Tentoraz ho dosiahol na pevnom skupenstve vody – na ľade. So spoluhráčmi z tímu Old Boys Liptovský Mikuláš sa stal majstrom Slovenska v ľadovom hokeji veteránov.

Old Boys Liptovského Mikuláša sa na majstrovstvách Slovenska veteránov v Spišskej Novej Vsi spoliehali na výkony majstra sveta Mareka Urama, Reného Školiaka či Karola Križana. V ich tíme sa nestratil ani Michal Martikán, ktorý pravidelne chodí na zimný štadión a hráva hokej.

Michal Martikán zvládol súťaž na Liptove i hokej na Spiši

Michal Martikán ako hokejista je majster SR veteránov
Michal Martikán v šatni s majstrovskou trofejou po víťazstve vo finále slovenského šampionátu veteránov v Spišskej Novej Vsi.
Foto
SOŠV/MAKO SZEKELY

V sobotu stihol dvojnásobný olympijský víťaz vo vodnom slalome nielen zápasy na šampionáte v Spišskej Novej Vsi, ale aj 36. ročník Medzinárodných liptovských slalomov v Liptovskom Mikuláši. Z Liptova sa po 5. mieste v súťaži C1 mužov ponáhľal na Spiš, kde oslávil majstrovský triumf.

Podľa štatistík nastúpil Michal Martikán na hokejovom šampionáte na štyri zápasy. V základnej skupine proti HC Košice (4:2) dosiahol víťazný gól stretnutia. Vo finále proti Topoľčanom (7:1) si odsedel 1 minútu na trestnej lavici za sekanie.

„Pre mňa je cťou, že ma spoluhráči zoberú do svojej partie. Raz do týždňa, keď som doma, s nimi aj trénujem. Zo začiatku je to vždy zábava, ale postupne prevládne športový duch a všetci chcú vyhrať. Tento šampionát je dobré podujatie,“ povedal Michal Martikán.

Šampionát po ročnej prestávke

V poradí 22. ročník majstrovstiev Slovenska veteránov sa hral za účasti siedmich tímov v Spišskej Novej Vsi. Na ľade sa preháňali viaceré známe hokejové mená, ktoré už ukončili kariéru a majú viac ako 38 rokov.

„Turnaj sme zorganizovali po ročnej prestávke. Prišli aj medailisti z majstrovstiev sveta či majstri Slovenska. Zo známejších mien predviedli svoje umenie Marek Uram, Karol Križan, Ján Pleva, Ján Cibuľa, Jozef Kováčik, Lukáš Jurík, René Pucher, Dušan Brincko, Ľubomír Vaic, Tomáš Surový či Ivan Majeský,“ prezradil hlavný organizátor šampionátu Štefan Pjontek.

Liptáci v novodobej histórii majstrovstiev Slovenska, ktorá sa začala písať od roku 2017, hrali už štvrtýkrát finále. Predtým trikrát prehrali s Nitrou. Tím spod Zobora následne vystriedali na tróne Banskobystričania.

Najproduktívnejším hokejistom turnaja sa stal René Školiak z Liptovského Mikuláša, ktorý dosiahol 9 bodov za 6 gólov a 3 asistencie. „Vinco“, ako ho v hokejovej rodine volajú, je rovesník s Michalom Martikánom a obaja spoločne začínali na divokej vode. Ako sme sa dozvedeli z kuloárov, René Školiak rád podpichuje olympijského víťaza, že ak by neuprednostnil hokej, bol by dnes on na mieste Michala Martikána...

Podujatia a športovci
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV