SOŠV
3 min. čítania

Misia Peking: Pravidlá marketingovej komunikácie počas olympijských hier

Začalo sa olympijské moratórium, ktoré sa spája s mnohými marketingovými a komunikačnými pravidlami nielen pre športovcov, ale aj spoločnosti. Slovenský olympijský a športový výbor apeluje najmä na spoločnosti, ktoré nie sú partnermi SOŠV, aby svoju pozornosť zamerali na manuál o olympijskej symbolike, ktorý jasne vymedzuje pravidlá marketingovej komunikácie počas olympijských hier. 

Na stránke SOŠV je k dispozícii manuál o olympijskej symbolike, ako aj záznam z webinára Marketing olympijských kruhov: Misia Peking, na ktorom sa marketingové a právne oddelenie SOŠV venovalo pravidlám najmä marketingovej komunikácie. Akékoľvek porušenie bude striktne sankcionované zo strany SOŠV.

Manuál o olympijskej symbolike

Najčastejšie otázky športovcov

Môžem sa poďakovať svojim osobným sponzorom, ktorí nie sú sponzori SOŠV?

Športovec môže zverejniť jednu ďakovnú správu (post/story/reel…) počas olympijského obdobia (27. január - 23. február)  pre každého svojho sponzora - aj sponzora, ktorý nie je partnerom SOŠV. Tento post môže zdieľať na všetkých svojich kanáloch, takže ak má Insta, FB aj Twitter, môže použiť všetky.  Ak využije pre 1 sponzora rôzne kanály, je potrebné postovať v cca. rovnakom čase, aspoň v ten istý deň. Platí však, že na každej platforme môže byť zverejnený iba jeden príspevok pre daného partnera. Je na športovcovi, kedy počas olympijského obdobia túto možnosť využije.

Môžem zdieľať fotky/posty/content zo sociálnych sietí SOŠV, alebo MOV?

Áno, aj to privítame.

Môžem repostovať content zo sietí Peking2022 alebo IOC keď ďakujem svojím sponzorom, a keď sú na obrázkoch kruhy alebo medaila?

Nie, keď ďakuješ svojim osobným sponzorom, ktorí nie sú sponzori SOŠV alebo MOV, musíš použiť fotku, z ktorej nie je jasné, že si v dejisku OH. Teda nemôžu byť nikde prítomné olympijské kruhy. Takéto právo majú počas olympijského obdobia výhradne partneri SOŠV alebo MOV.

Môžu neolympijskí sponzori zdieľať thank you message športovcov?

Nie, tvoji osobní sponzori (ktorí nie sú sponzormi SOŠV alebo MOV) nemôžu počas olympijského obdobia zdieľať nič, čo by bolo akokoľvek spojené s OH.

Môžem zdieľať thank you message s oblečením od môjho individuálneho sponzora? 

Nie, počas olympijského obdobia musíš mať na všetkých výstupoch svoje oficiálne olympijské oblečenie.

Všetky pravidlá sú rozsiahlo vysvetlené na odkaze: https://olympics.com/athlete365/what-we-do/finance/rule-40/

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV