Šport a olympizmus
Reportáž
2 min. čítania

Mladé nádeje priniesli bedminton do Šamorína

Jozef Pikula
Na snímke slovenskí juniorskí reprezentanti v bedmintone počas Olympijského festivalu v Šamoríne
Foto
SOŠV - Veronika Miháliková

Na Olympijskom festivale v Šamoríne sa zúčastnili aj slovenskí juniorskí reprezentanti v bedmintone. Medzi nimi boli aj členka Juniorského olympijského tímu Natália Tomčová a mladá reprezentantka Johanka Ivanovičová.

Natália hrá bedminton od svojich ôsmich rokov. „Najskôr som hrala tenis, ku ktorému ma priviedol otec. Nebavilo ma to a keďže som nízka, nebol to šport pre mňa. Bedminton bol tenisu veľmi podobný. V Košiciach otvorili bedmintonový klub, mama ma prihlásila a tomuto športu sa venujem doteraz,“ uviedla Tomčová.

Na olympijských hrách v Tokiu Slovensko zastupuje jej reprezentačná kolegyňa Martina Repiská. „Je to pre slovenský bedminton veľká reklama. Som rada, že mala možnosť sa tam dostať a verím, že sa aj niekomu z nás tam podarí o štyri roky dostať,“ uviedla Tomčová.

Historicky prvý Olympijský festival na Slovensku hodnotí pozitívne. „Je tu veľa ľudí a aj tie menšie deti vidia, že je tu veľmi veľa športov, ktoré si môžu vybrať. Je to pre nich fajn, že uvidia atmosféru a myslím si, že sa tu veľa naučia,“ dodala.

Na snímke členka juniorského olympijského tímu Natália Tomčová.
Na snímke členka juniorského olympijského tímu Natália Tomčová.
Foto
SOŠV - Veronika Miháliková

Mladá reprezentantka Johanka Ivanovičová dosiahla v roku 2020 pre Slovensko veľký úspech. Na majstrovstvách Európy hráčov do 15 rokov sa prebojovala vo dvojhre až do štvrťfinále. „K bedmintonu som sa dostala cez svoju mamu. Sedem rokov som plávala a prestalo ma to baviť, tak som chcela niečo iné. Bedminton sa mi zapáčil a zostala som pri ňom,“ uviedla. Mladú reprezentantku mohli návštevníci stretnúť aj v stánku Slovenského zväzu bedmintonu. „Aj napriek tomu, že je horúco, prišlo veľa ľudí. Deti sú super, sama som nečakala, že to bude až taká zábava. Pre deti sme pripravili rôzne súťaže a potom ich odmeníme balónmi, diplomami a rôznymi inými cenami,“ zhodnotila atmosféru v Šamoríne Ivanovičová.

Na snímke mladá reprezentantka v bedmintone Johanka Ivanovičová.
Na snímke mladá reprezentantka v bedmintone Johanka Ivanovičová.
Foto
SOŠV - Veronika Miháliková

Úspech Martiny Repiskej v podobe postupu na olympijské hry v Tokiu vníma ako výzvu. „Chcem dosiahnuť to, čo Martina a jedného dňa vybojovať olympijskú miestenku,“ dodala Ivanovičová.

Príďte na Olympijský festival

Slovenský olympijský a športový výbor prináša olympijské hry na Slovensko aj vďaka svojim partnerom, a to exkluzívnemu partnerovi TIPOS, generálnym partnerom 4F a Toyota, hlavným partnerom BILLA, SPP, CZ Slovakia, Allianz, Zlatý Bažant 0,0%, partnerom Matador, STRABAG.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV