Športové aktuality
2 min. čítania

Monika Chochlíková v desiatke najlepších športovcov sveta v neolympijských športoch

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Monika Chochlíková sa konečne dočkala zlata zo Svetových hier.

Monika Chochlíková je naďalej v hre o titul svetovej športovkyne roka v neolympijských športoch. Aj vďaka hlasom slovenských fanúšikov sa dostala už do elitnej desiatky ankety Športovec roka v neolympijských športoch.

Slovenská reprezentantka v thajskom boxe, kickboxe a MMA skončila v prvom kole hlasovania Medzinárodnej asociácie Svetových hier na 5. priečke. V prvom kole bolo na výber pre fanúšikov 23 jednotlivcov a 12 kolektívov. Do finále sa dostalo desať najlepších jednotlivcov a sedem tímov.

O najlepšom športovcovi v neolympijských športoch rozhodujú fanúšikovia v internetovom hlasovaní. Počas prvých desiatich dní vyberali finalistov a teraz do 31. januára určia najlepších. Pre víťazov sú pripravené trofeje a ceny.

Monika Chochlíková si nomináciu od príslušnej medzinárodnej federácie a následne od IWGA vyslúžila predovšetkým vystúpením na Svetových hrách v Birminghame. V kickboxe vypadla kontroverzne vo štvrťfinále, v thajskom boxe (muay thai) si vybojovala zlatú medailu.

Hlasovať je možné aj viackrát, každý hlasujúci však môže určiť svoje poradie len raz za 24 hodín.

HLASOVANIE

Športovca roka v neolympijských športoch určovala IWGA zatiaľ len osemkrát. V rokoch 2020 a 2021 sa pre pandémiu COVID-19 anketa nekonala.

Na listine víťazov sú nemecký reprezentant v záchranárskom plávaní Marcel Hassemeier (2013), český športový lezec Adam Ondra (2014), malajský netbalista Mwai Kumwenda (2015), švédska thajská boxerka Sofia Olofssonová (2016), iránsky športový lezec Reza Alipour Shenazandifard (2017), ruské gymnastické duo Marina Černovová a Georgij Pataraja (2018). Posledné dva ročníky vyhrali indickí pozemní hokejisti Rani Rampal (2019) a PR Sreesjeh (2022). Kolektív roka vyhlasovali len raz, v roku 2014 triumfovala americká reprezentácia v hode diskom.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV