Športové aktuality
Banská Bystrica
2 min. čítania

Monika Chochlíková má svetové tituly už z dvoch športov, po kickboxe aj v thajskom boxe

TASR, VŠC
Monika Chochlíková so zlatou medailou majsterky sveta v thajskom boxe.
Foto
TASR/Ján Krošlák

Slovenská bojovníčka Monika Chochlíková úspešne zvláda pôsobenie v dvoch športových odvetviach. Po zisku titulov majsterky Európy i sveta v kickboxe sa v decembri stala svetovou šampiónkou aj v thajskom boxe. V oboch športoch bude Slovensko reprezentovať v júli 2022 aj na Svetových hrách v americkom Birminghame.

Na svetový trón sa v thajskom boxe dokázala členka VŠC Dukla Banská Bystrica dostať priamo v kolíske tohto športu v Bangkoku. Šampiónkou sa Chochlíková stala po tvrdom finálovom súboji s tureckou šampiónkou Yaren Kanovou, ktorú Monika zdolala 30:27. Predtým v osemfinále vyradila Švédku Johannu Perssonovú, vo štvrťfinále Rusku Galinu Degtiarovovú a v semifinále Thajku Wasnawang Srilovú-Oovú.

"Na Monikine výsledky sme všetci hrdí a veľmi sa z nich tešíme. Tento rok dosiahla maximum. Získala všetky tituly, dokonca v dvoch športoch. Aj naďalej sa jej budeme snažiť vytvárať čo najlepšie podmienky a držať jej palce na blížiacich sa svetových hrách," zverejnil v oficiálnom vyhlásení riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica Matej Tóth.

„Športovcom Dukly nesmierne fandím a sledujem ich aktivity. Svojho času som bol Moniku Chochlíkovú podporiť aj osobne, na jednom zo zápasov. Má v sebe neuveriteľnú silu a úžasnú energiu. K titulu jej a celému tímu srdečne blahoželám. Teším sa na to, s čím nás prekvapí v budúcnosti. Má ohromný potenciál.” vyzdvihol minister obrany Jaroslav Naď.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV