Športové aktuality
3 min. čítania

Monika Šišková novou prezidentkou SGF, atléti doplnili VV

Peter PAŠUTH, atletika.sk/Gabriel BOGDÁNYI
Monika Šišková.
Foto
TASR/PAVOL ZACHAR

Členka výkonného výboru Slovenského olympijského a športového výboru Monika Šišková sa stala novou prezidentkou Slovenskej gymnastickej federácie. Nahradila Jána Nováka, ktorý skončil vo funkcii po 32 rokoch. Novú členku výkonného výboru majú od soboty aj atléti.

Monika Šišková nahradila Jána Nováka

Valné zhromaždenie Slovenskej gymnastickej federácie (SGF) sa konalo v sobotu v Bratislave. Vo voľbách na pozíciu prezidenta Monika Šišková zdolala Hanu Kikovú. Valné zhromaždenie zároveň schválilo za kandidátku do exekutívnych orgánov európskej gymnastiky Oľgu Kyselovičovú. O výsledkoch volieb informovala agentúra TASR.

Monika Šišková pracovala pre SGF od roku 1996. V rokoch 1996 až 2003 bola sekretárka SGF, od roku 2003 s výnimkou obdobia medzi rokmi 2006 až 2009 je generálna sekretárka. Päťdesiatštyriročná rodáčka z Trnavy je diplomovaná trénerka športovej gymnastiky, do roku 2016 bola aj rozhodkyňa v športovej gymnastike na medzinárodnej úrovni. Mama dvoch detí sa dohovorí po anglicky, rusky a taliansky. Od roku 2016 je členka výkonného výboru SOŠV.

Svoju kandidatúru na post prezidentky SGF postavila na troch hlavných pilieroch – rešpekt, zodpovednosť, udržateľnosť. V centre pozornosti by mal byť športovec, pre ktorého je potrebné vytvárať podmienky na individuálny rozvoj.

Ján Novák bol prezidentom SGF dlhých 32 rokov. Šesťdesiatdeväťročný funkcionár sa už neuchádzal o znovuzvolenie. Viac ako dve desaťročia bol aj členom Rady Medzinárodnej gymnastickej federácie.

Atléti doplnili výkonný výbor

Novou členkou výkonného výboru Slovenského atletického zväzu (SAZ) sa stala Veronika Ľašová, za ktorú na sobotnom valnom zhromaždení SAZ v Banskej Bystrici hlasovalo 59 delegátov, piati sa zdržali.

František Chmelár a Peter Korčok
Čestný prezident SOŠV František Chmelár v spoločnosti viceprezidenta SOŠV a prezidenta SAZ Petra Korčoka počas valného zhromaždenia SAZ v Banskej Bystrici.
Foto
atletika.sk

Bývalá vedúca oddelenia mládežníckej atletiky SAZ nahradila v exekutíve tragicky zosnulého Martina Illéša. V minulosti pôsobila aj ako koordinátorka Detskej atletiky a VV SAZ ju na aprílovom zasadnutí vymenoval za predsedníčku komisie mládeže.

„Môj hlavný impulz, aby som kandidovala, bol fakt, že ak budem ako predsedkyňa komisie mládeže vo výkonnom výbore, budem môcť lepšie a efektívnejšie riešiť celú mládežnícku problematiku vrátane rôznych projektov a financovania,“ zdôraznila Veronika Ľašová. „Moja ambícia je pokračovať v rozbehnutých mládežníckych projektoch, rozvíjať koncepciu mládeže a nadviazať na niekoľkoročnú neoceniteľnú prácu Martina Illeša na poste predsedu komisie mládeže a člena výkonného výboru. Chcem urobiť všetko pre to, aby sme nielen pritiahli, ale čo najdlhšie aj udržali mlaď na atletických štadiónoch. Musíme jej vytvárať vhodné podmienky a podporovať ju v najvyššej možnej miere. Myslím si, že podpora mládeže by mala patriť medzi priority SAZ a o to sa budem snažiť vo výkonnom výbore.“

Okrem voľby nového člena VV schválilo VZ aj nové logo SAZ z dielne známeho grafika a dizajnéra Petra Bučeka ml., zmeny v rozsahu súťaženia a aj klasickú agendu ako výročnú správu prezidenta SAZ Petra Korčoka za rok 2021 i ďalšie správy – o hospodárení, o činnosti kontrolóra, o reprezentácii a podobne. Delegáti schválili aj rozpočtový zámer na rok 2022.

Hosť VZ SAZ, čestný prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) František Chmelár, spolu s prezidentom SAZ a viceprezidentom SOŠV Petrom Korčokom na valnom zhromaždení odovzdali ocenenia SOŠV za rok 2020.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV