Športové aktuality
3 min. čítania

Monika Zemková a Danka Barteková získali v skeete žien na 26. svetovej letnej univerziáde ďalšie dve medaily pre Slovensko

 

Šen-čen 18. augusta (TASR) - Dvojitým triumfom slovenských skeetarok sa skončila súťaž na 26. svetovej letnej univerziáde v čínskom Šen-čene, keď zlatú medailu pre slovenské farby získala Monika Zemková a striebornú medailu si vystrieľala Danka Barteková. O poradí na prvých dvoch miestach musel rozhodovať záverečný rozstrel.

Obe Slovenky šli spoločne s Ruskou Albinou Šakirovovou do finále s rovnakým nástrelom 72, no tam Ruska "odpadla". Slovenská dvojica musela po zhodnom výkone 24 do rozstrelu, ktorý rozhodol o lesku medailí. Viac sa darilo Zemkovej, ktorá zo šiestich terčíkov trafila päť, kým Barteková po 4 obsadila druhé miesto.

"Bolo to príjemné hlavne na konci, keď do rozstrelu šli už len naše dve reprezentantky a medaily sme mali isté. Monika Zemková si napokon na veľkých pretekoch pripísala po prvýkrát skalp Danky Bartekovej. Konkurencia bola v tejto disciplíne dosť vysoká, finále malo parametre aj majstrovstiev sveta," referoval z Číny vedúci slovenskej výpravy na SLU Mikuláš Ortutay.

Slovensko si tak pripísalo na konto v Šen-čene druhú a tretiu medailu, o prvý cenný kov sa postaral strieborný kladivár Marcel Lomnický. "Po striebre kladivára Lomnického sme mali radosť z ešte väčšiemu úspechu, špeciálne pre strelcov je to dobré po tých vysokých, ale bezmedailových miestach," doplnil Ortutay.

Výsledky:

skeet - ženy: 1. Monika Zemková 96 (72+24) rozstrel 5/6, 2. Danka Barteková (obe SR) 96 (72+24) rozstrel 4/6, 3. Siu-min (Čína) 94 (71+23)

 

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV