Športové aktuality
1 min. čítania

Lillian Slušná pripravila Martinu Moravcovú o jeden z rekordov

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Lillian Slušná.
Foto
FB SPF

Po takmer osemnástich rokoch prišla Martina Moravcová o jeden zo svojich slovenských rekordov v plávaní v krátkom bazéne. Na mítingu Slovakia Swimming Cup v Šamoríne jej národné maximum na 50 m voľný spôsob zobrala talentovaná Lillian Slušná.

Medailistka z nedávnych majstrovstiev sveta juniorov Lillian Slušná dohmatla v semifinále na 50 m voľný spôsob za 24,77 s. O dve stotiny sekundy prekonala slovenský rekord Martiny Moravcovej, ktorá ho zaplávala 26. januára 2005 v Moskve.

„Chcela som zlepšiť predovšetkým juniorský rekord, seniorský je niečo navyše. Nečakala som ho, je to niečo neuveriteľné. Martina Moravcová je veľká osobnosť, vážim si ju aj ako plavkyňu,“ povedala po rekorde v rozhovore na facebookovom profile Slovenskej plaveckej federácie Lillian Slušná.

Slušná už v rozplavbách dosiahla národné juniorské maximum 24,87 s. Moravcová je v seniorskej kategórií ešte držiteľka 16 slovenských rekordov na rôznych tratiach v dlhom i v krátkom bazéne. Najstarší má už takmer 27 rokov, 28. decembra 1995 v St. Denis zaplávala 400 m voľným spôsobom v krátkom bazéne za 4:07,02 min.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV