Športové aktuality
2 min. čítania

Moravcovej triumf na 50 m voľný spôsob na mítingu v Austine za 25,74 s

AUSTIN 7. júna (SITA) - Slovenská plavkyňa Martina Moravcová v piatok na záverečnom štvrtom podujatí série Texas Seniors Circuit v dlhom bazéne v komplexe Longhorn Aquatics v Austine zvíťazila v disciplíne 50 m voľný spôsob. Tridsaťdvaročná piešťanská rodáčka predviedla v rozplavbách šiesty najrýchlejší čas 26,55 s a vo finále dominovala zásluhou výrazne kvalitnejšieho výkonu 25,74. Druhu Estónku Triin Aljandovú (25,97) zdolala o 23 stotín. Tretia skončila domáca Hee-jin Chang (26,00).

Dvojnásobná strieborná medailistka z OH 2000 v Sydney Moravcová sa oproti svojmu májovému vystúpeniu v College Station v rámci rovnakého seriálu výsledkovo zlepšila o jedno miesto, vtedy však ako druhá v cieli za suverénnou 40-ročnou americkou veteránkou Darou Torresovou predviedla 25,42 s (v rozplavbách 25,96) a o jedinú stotinu prekonala A-limit na olympijské hry v Pekingu.

"Celkove som sa tento týždeň cítila veľmi unavene z tréningu a zatiaľ sa mi to nepodarilo zmeniť na pohodu. Dúfam, že každým dňom to bude lepšie. Navyše, dnes som mala trochu dlhý dohmat, čo ma stálo nejakú desatinu-dve," sebakriticky napriek víťazstvu uviedla M. Moravcová pre agentúru SITA.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV