Športové aktuality
Podcast
4 min. čítania

Motivovať deti k športu je oveľa náročnejšie ako v minulosti, vraví tréner mladých hokejistov Matúš Kadraba

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

„Snažím sa byť na tréningoch kamarátsky. Nie je to však jednoduché, keďže musím byť autorita, ale na druhej strane nechcem, aby zo mňa mali deti strach. Uvedomujem si chyby z minulosti. Stále sa formujem. Najdôležitejšia vlastnosť trénera je byť empatický. Mojou úlohou je dostať sa deťom do hlavy a pochopiť ich.“

Bol jeden z prvých hokejových trénerov na Slovensku, ktorí začali organizovať on-line tréningy pre svojich zverencov. Vďaka každodennému úsiliu Matúša Kadrabu sa mladí hokejisti z HK Ružinov 99 neprestali hýbať ani v čase, keď boli zatvorené zimné štadióny i vonkajšie športoviská. Matúš Kadraba je jedným z úspešných žiadateľov o grant „Dáme to“ spomedzi športových odborníkov.

Matúš Kadraba vpravo.
Matúš Kadraba vpravo.
Foto
SOŠV

Začiatkom marca nikto nemohol predpokladať, čo sa bude diať v ďalších týždňoch. Správa o uzatvorení športových objektov prišla ako blesk z jasného neba. V prvý marcový víkend ešte mladí hokejisti HK Ružinov 99 odohrali svoje súťažné zápasy, v pondelok 9. marca absolvovali riadne tréningy a večer sa dozvedeli, že sa športový život utlmuje. Mladí hokejisti prakticky z minúty na minútu zostali bez možností trénovať a hrozilo, že dlhší čas bez pohybu im uškodí. Pôvodne mali na ľade ružinovského Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu byť do konca mája. „Od stredy ďalšieho týždňa sme začali s chlapcami on-line tréningy. Bolo mi jasné, že deti sa musia hýbať, aj keď najlepšie by bolo, ak by boli ďalej na ľade. Rozmýšľal som nad formou, ako by sme to mohli spraviť. Najskôr som s deťmi počas tréningov komunikoval prostredníctvom skypu. Malo to však dosť rušivých vplyvov, preto sme prešli na facebook, ktorý nám v tomto smere ponúkol lepšie možnosti,“ povedal o začiatkoch Kadraba.

Redaktor Stanislav Benčat sa s hokejovým trénerom detí a mládeže rozprával v Olympijskom podcaste nielen o online tréningoch, ale otvorili aj tému problematiky slovenského hokeja. Čo všetko môžete nájsť v najnovšom podcaste z dielne Slovenského olympijského a športového výboru?

Ako reagovali rodičia na online tréningy a ako sa stali ich súčasťou?

Ako často dával Kadraba online tréning?

Dostával požiadavky na individuálny tréning?

Kedy nastane syndróm vyhorenia pri dieťati?

Prečo sú tréneri neraz držaní pod krkom?

Ako sa dostal Kadraba do čínskej hokejovej ligy?

Naučil sa jesť paličkami?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV