Športové aktuality
2 min. čítania

MOV predstaví vakcinačný program, podľa Thomasa Bacha bude Peking bezpečný

Prezident MOV Thomas Bach.
Foto
TASR/AP

Zimné olympijské hry 2022 v Pekingu sa uskutočnia podľa prísneho protokolu na zamedzenie šírenia koronavírusu. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) predstaví ďalší vakcinačný program.

Prezident MOV Thomas Bach poslal v piatok olympijskému hnutiu otvorený list, v ktorom informoval, že v priebehu októbra dostanú jeho členovia od MOV podrobný manuál, podľa ktorého sa športovci a účastníci ZOH budú musieť správať. Zimné olympijské hry sa v hlavnom meste Číny uskutočnia od 4. do 20. februára 2022.

MOV už pred OH v Tokiu uzavrel dohodu s výrobcami vakcín BioNTech a Pfizer a dostal aj ponuku od čínskeho producenta na použitie vlastných vakcín pre účastníkov ZOH, ktorí to budú potrebovať.

„S radosťou oznamujem, že na zimných olympijských hrách budeme mať špeciálny vakcinačný program, ktorý tak efektívne fungoval počas hier v Tokiu,“ povedal Bach podľa agentúry DPA. „Znamená to, že opäť budeme podporovať naše zainteresované strany tým, že v súlade s národnými predpismi sprístupníme vakcíny všetkým olympijským účastníkom pred Pekingom.“

Bach povzbudil národné olympijské výbory, ktoré potrebujú vakcíny, aby informovali MOV a sľúbil, že olympijské hry v Pekingu budú rovnako bezpečné ako tie v Tokiu.

„Chcel by som vás ubezpečiť, že spolu s našimi čínskymi partnermi a priateľmi pracujeme na tom, aby boli tieto zimné olympijské hry bezpečné pre všetkých,“ pokračoval Bach. „Rovnako ako v Tokiu zavádzame dôsledné opatrenia proti COVID-19, aby sme zaistili zdravie a bezpečnosť všetkých olympijských účastníkov v Pekingu,“ dodal nemecký funkcionár.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV