Športové aktuality
2 min. čítania

MOV prehodnotí model globálnych štafiet s olympijskou pochodňou

ATéNY 6. júna (SITA, AFP) - Medzinárodný olympijský výbor sa bude v najbližšej budúcnosti zaoberať osudom celosvetových štafiet so symbolom olympijských hier - ohňom zapáleným v gréckej Olympii. Diskusiu vyvolal škandalózny priebeh tohtoročných úsekov štafety smerujúcej do dejiska OH 2008 Pekingu, a to najmä v Londýne, Paríži a San Francisku, kde pochodeň narazila na odpor kritikov čínskeho režimu a jeho politiky voču Tibetu.

"Nie sme slepí ani naivní. Demonštranti zneužili pochodeň na svoje ciele, žiaľ, nezaobišlo sa to bez násilia. Musíme to pripísať na účet celkového hodnotenia olympijských hier v Pekingu. Nehovorím, že sa nič nezmení, ale že všetko objektívne zhodnotíme, aby sme obnovili autoritu významného symbolu," povedal prezident MOV Jacques Rogge na záver trojdňového zasadnutia exekutívy MOV v Aténach, ktoré sa tiež nezaobišlo bez protestov protibetských aktivistov.


© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV