Športové aktuality
1 min. čítania

MOV suspendoval ďalších piatich ruských športovcov za doping na ZOH 2014, naša miešaná biatlonová štafeta sa posunie na 4. miesto

TASR, SOV

Lausanne 27. novembra (TASR, SOV) - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) potrestal za doping členov zlatých olympijských štvorbobov Alexeja Negodajla a Dmitrija Trunenkova a ďalších troch ruských športovcov doživotným dištancom zúčastniť sa na olympijských súťažiach. Okrem bobistov suspendoval MOV aj biatlonistku Oľgu Viluchinovú, ktorá na ZOH 2014 v Soči získala dve strieborné medaily, jej tímovú kolegyňu Janu Romanovovú a skeletonistu Sergeja Čudinova. Výsledky všetkých uvedených športovcov na ZOH v Soči budú anulované a príslušné medzinárodné športové federácie musia podľa toho upraviť výsledkové listiny.

Diskvalifikácia Viľuchinovej aj Romanovovej zároveň znamená aj diskvalifikáciu ruskej miešanej štafety, ktorá na ZOH pôvodne obsadila 4. miesto – tesne pred našou. Slovenské kvarteto v zložení Jana Gereková, Anastasia Kuzminová, Pavol Hurajt a Matej Kazár sa tak posunie o jednu priečku vyššie – na 4. miesto.

MOV v pondelok zverejnil aj 46 stranový dokument so zdôvodnením verdiktu doživotného trestu pre ruského bežca na lyžiach Alexandra Ľogkova.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV