Športové aktuality
Seu d´Urgell
2 min. čítania

Mužská vodnoslalomárska hliadka 3xC1 Slafkovský, Martikán, Beňuš s deviatym svetovým titulom v sérii!

Už deviaty raz za sebou zvíťazilo v súťaži hliadok 3xC1 na MS slovenské trio (zľava) Alexander Slafkovský, Michal Martikán, Matej Beňuš.
Foto
TASR/Martin Baumann

Slovenskí singlkanoisti už deviaty raz za sebou získali na MS vo vodnom slalome zlato v súťaži hliadok! Tím v zložení Alexander Slafkovský, Michal Martikán a Matej Beňuš zdolal v Seu d'Urgell domácich Španielov o 3,05 s, tretí boli Rusi s mankom 4,24 s. Pre Martikána to je celkove už pätnásty titul majstra sveta, pre Slafkovského desiaty a pre Beňuša deviaty. Slováci dokázali triumfovať, hoci spravili jeden „ťuk“, neskôr im však rozhodcovia dvojsekundovú penalizáciu zrušili, čím sa náskok na čele ešte zvýraznil. Rovnako bezchybní boli aj Španieli a Rusi, ale na úkor rýchlosti.

Samostatné Slovensko získalo v hliadkach 3xC1 už jedenáste zlato v modernej ére samostatnosti, Martikán bol pri všetkých víťazstvách (okrem toho má v zbierke štyri tituly individuálneho šampióna), Slafkovský má o jeden titul menej. Najmladší Beňuš pridal deviatu najcennejšiu medailu.

"Mám skvelý pocit. Na každých majstrovstvách skúšajú niečo nové, aby nás zosadili. Tu spravili detskú trať, aby to bolo tesné, ale aj tak sa potvrdilo, že sme najrýchlejší a naše víťazstvá neboli náhoda. Som hrdý, že môžem byť v tomto tíme a ďakujem chalanov. Napriek tomu, že je to tímová súťaž, ide o súbeh individuálnych výkonov," povedal najúspešnejší pretekár v histórii MS vo vodnom slalome Michal Martikán.

"Najprv sme si mysleli, že sme druhí, ale svietil tam iba dotyk, potom sme zistili, že aj s 'ťukom' sme prví. Je to paráda, máme deviaty triumf, ako povedal Michal, bližšie k desiatemu zlatu už nemôžeme byť," doplnil Alexander Slafkovský.

Smoliarske preteky zažili kanoistky Monika Škáchová, Soňa Stanovská a Emanuela Luknárová. Najmladšiemu slovenskému tímu unikla iba tesne medaila, keď obsadil 4. miesto. Za tretími Češkami zaostal o 2,38 s. Zlato získali suverénne Austrálčanky o 3,75 s pred domácimi Španielkami.Kajakárky Elena Kaliská, Jana Dukátová a Eliška Mintálová obsadili šieste miesto, keď za víťazkami z Veľkej Británie zaostali aj s dvoma trestnými sekundami o 3,17 s. Striebro vybojovali Češky s mankom 0,20 sekundy a bronz Rusky (+0,23). Stredajší úvod MS nevyšiel kajakárom, ktorí skončili až na 24. pozícii. Jakub Grigar, Martin Halčin a Andrej Málek vinou 50-sekundovej penalizáce stratili na domácich víťazov zo Španielska 66,99 s. K minutej bránke navyše pridali päť "ťukov". Strieborné medaily získali Česi a bronz Poliaci.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV