Športové aktuality
2 min. čítania

Na brokárskych ME zlato Sloveniek v tímovom skeete

Leobersdorf 11. augusta (TASR) - Slovenské reprezentantky v športovej streľbe získali na majstrovstvách Európy v rakúskom Leobersdorfe zlatú medailu v ženskej tímovej súťaži v skeete. Družstvo v zložení Danka Barteková, Veronika Sýkorová a Lucia Kopčanová zdolalo v súboji o titul Nemecko 47:45.  Bronz si vybojovali Talianky, keď v dueli o 3. priečku hladko zdolali Cyprus.

Slovenky v sobotňajšom finále potvrdili výborné výkony zo štvrťfinále i semifinále. Líderkou tímu bola bronzová medailistka z olympiády v Londýne 2012 Danka Barteková, ktorá sa po piatkovom triumfe v individuálnej súťaži tešila aj z tímového úspechu. "Máme úžasný tím, potiahli sme každá z nás, keď bolo treba, pomáhali sme si celý čas. Vyradili sme postupne Češky, Talianky a vo finále aj Nemky. Sme majsterky Európy!," napísala najskúsenejšia členka slovenského družstva prostredníctvom sociálnej siete. 

"Ja som sa od rána necítila dobre, ale všetky sme potiahli neuveriteľným spôsobom. Veronika proti Češkám trafila všetko. Proti Taliankam, ktoré sú jedným z najlepších tímov v Európe, to bol v podstate boj o zlato. Vo finále sme si verili a zvládli sme to," dodala Barteková pre RTVS. Slovenská medailová zbierka z prebiehajúcich ME sa tak rozrástla už na sedem cenných kovov (3-2-2).
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV