Športové aktuality
2 min. čítania

Na EYOF získala striebro, teraz je Gymerská európska jednotka

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Strieborná medailistka z EYOF v Banskej Bystrici Lenka Gymerská je vo svojej vekovej kategórií európskou jednotkou na 400 m trati. Vo svetovej tabuľke jej v kategórií žiačok do 16 rokov patrí piate miesto.

Informoval o tom Slovenský atletický zväz na sociálnej sieti. „Nestáva sa často, aby mala slovenská atletika koncoročnú európsku tabuľkovú jednotku. Rok 2022 však priniesol aj takýto radostný okamih,“ píše zväz na Facebooku.

Európske prvenstvo si zabezpečila strieborným výkonom z Banskej Bystrice, ktorý mal hodnotu 55,23 sekundy. Vo svetových tabuľkách roka 2022 sa pred 15-ročnú Gymerskú dostali len Američanky Franklinová (54,00), Spinksová (54,65)  a Austrálčanky Hurdmanová (54,96) a Boothroydová (55,08).

Zverenka trénera Lukáša Kotalu a členka Slávia Trnava si časom 55,23 sekundy zlepšila aj osobný rekord o pol sekundy. V Banskej Bystrici taký posun a najmä medailový rezultát ani ona sama nečakala. „Po štarte som sa aj bála, či vydržím až do cieľa. Koncovka bola perfektná. Necítila som počas nej nič, mala som úplne prázdnu hlavu. Videla som pred sebou cieľovú rovinku a povedala som si, že toto musím zvládnuť. Vedela som, že nevytuhnem. Aj čas bol úžasný,“ povedala v mixzóne po dobehnutí do cieľa.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV