Športové aktuality
3 min. čítania

Na hokejovom turnaji ZOH vo Vancouveri pravdepodobne tri štvorčlenné skupiny

VANCOUVER 7. marca (SITA) - Zimné olympijské hry vo Vancouveri prinesú v roku 2010 pravdepodobne nový formát hokejového turnaja mužov. Základná fáza by sa mala odohrať v troch štvorčlenných skupinách namiesto dvoch šesťčlenných, ako tomu bolo aj počas turínskej olympiády. Priamy postup do štvrťfinálových bojov budú mať zabezpečený víťazi skupín.
O zmene herného systému diskutovali počas uplynulého víkendu vo Vancouveri zástupcovia NHL, Hráčskej asociácie NHL (NHLPA), Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a organizačného výboru. Podľa oficiálnych informácií sa doťahujú už iba podrobnosti. Hľadá sa najmä znenie pravidla, ktoré pošle priamo do štvrťfinále jeden tím z druhých miest. Zostávajúcich osem mužstiev bude hrať kvalifikáciu o zvyšné štyri miestenky do štvrťfinále. O zložení základných skupín sa rozhodne na základe rebríčka IIHF, ktorý bude známy po budúcoročných majstrovstvách sveta. Formát olympijského turnaja by mal byť definitívne odsúhlasený na kongrese IIHF v Moskve.
© 2007, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané
Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV