Športové aktuality
3 min. čítania

Na I. ZOH mládeže štartovali mnohí potomkovia hviezd: Treťjaka, Nikolišina, Kapanena, Mac Innisa, Alphanda, Veerpaluho, Procka i Demčenka

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Na nedávnych I. zimných olympijských hrách mládeže v Innsbrucku súťažili potomkovia viacerých bývalých hviezd svetového športu. V zostavách hokejových tímov chlapcov sme ich objavili až štyroch. Najúspešnejší hokejista i brankár olympijskej histórie a dnes šéf ruského hokeja Vladislav Treťjak mal v Innsbrucku vnuka Maxima Treťjaka, ktorý je takisto brankár. Andrej Nikolišin, ktorý vo štvrťfinálovom zápase Slovenska s Ruskom na ZOH 1994 v Lillehammeri vyrovnával na 2:2 a v predĺžení prihral Vinogradovovi na rozhodujúci gól, zase syna Ivana Nikolišina. Obaja si vybojovali striebornú medailu.

Zlatú Rusom v dramatickom finálovom zápase vyfúkli Fíni, ktorí na 1:1 vyrovnali v poslednej minúte a napokon zvíťazili na trestné strieľania. V zlatom tíme hral Kasperi Kapanen, ktorý má za otca známeho Samiho Kapanena. Bez medaily však zostal syn Kanaďana presláveného extrémne tvrdou strelou Ala MacInnisaRyan MacInnis. Keby hral takisto ako otec za Kanadu, mal by bronz. Ale keďže reprezentuje USA, ostal bez medaily, pretože v zápase o bronz Američania podľahli práve Kanaďanom 5:7.

Medailovo najúspešnejšia spomedzi detí hviezd bola v Innsbrucku francúzska zjazdárka Estelle Alphandová. Dcéra celkového víťaza SP zjazdárov 1996/97 Luca Alphanda získala až štyri medaily (1-2-1). Ďalším sa až tak nedarilo. V bežeckej stope sa zatiaľ len pokúša ísť v šľapajach svojho otca, dvojnásobného olympijského víťaza Estónca Andrusa Veerpalu, syn Andreas Veerpalu. Dolu sánkarským toboganom sa zase bez väčšieho úspechu spúšťali dcéry dvoch olympijských medailistov - Rakúšana Markusa Procka (Nina Procková) a Rusa Alberta Demčenka (Viktoria Demčenková).

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV