Športové aktuality
Ivrea
2 min. čítania

Na juniorských MS vo vodnom slalome tri medaily našich hliadok

Ilustračná fotografia.
Foto
TASR/Pavel Neubauer

Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome získali na mládežníckych majstrovstvách sveta v talianskej Ivrei zlato v hliadkach juniorov 3xK1. V rovnakej disciplíne sa darilo sa aj našim dievčatám, ktoré získali striebro, keď nestačili len na rovesníčky z Česka. Bronz pridalo družstvo dievčat v 3xC1.
      
Hliadka 3xK1 v zložení Ondrej Macúš, Richard Rumanský a Filip Stanko absolvovala bezchybnú jazdu a v cieli mala čas 95,21 s. Kanál v Ivrei prešli okrem nich bezchybne iba strieborní Francúzi, ktorí zaostali o 3,01 s. V hliadke 3xK1 dievčat Slovenkám Zuzane Paňkovej, Petronele Ižovej a Lucii Simonidesovej chýbalo na víťazky 9,35 s. Dve sekundy im pripočítali za "ťuknutie" na trinástej bránke. Medailovú zbierku slovenskej výpravy v utorkovom programe šampionátu skompletizovala hliadka junioriek 3xC1 v zložení Zuzana Paňková, Ema Diešková, Petronela Ižová, ktorá obsadila tretiu priečku s vyše 16-sekundovým odstupom za zlatými Češkami. Od druhých Nemiek ich delilo 73 stotín sekundy.

Menej sa našim reprezentantom darilo v kategórii do 23 rokov. Ženskej kajakárskej hliadke v zložení Simona Glejteková, Eliška Mintálová a Ivana Chlebová ušiel cenný kov o 3,64 sekundy a obsadila štvrté miesto. Muži v tejto vekovej kategórii obsadili až 14. mieste. Mužská hliadka 3xC1 obsadila vo vyrovnanej súťaži 6. miesto, od zisku cenného kovu ju delilo iba 51 stotín sekundy.

Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV