Športové aktuality
Mníchov
2 min. čítania

Na ME slovenský ženský štvorkajak na 500 m piaty, mužská K2 siedma

Ilustračná fotografia.
Foto
TASR/Michal Svítok

Slovenský ženský štvorkajak v zložení Ivana Kmeťová, Dagmar Čulenová, Mariana Petrušová, Lisa-Maria Gamsjägerová obsadil v nedeľňajšom A-finále na 500 m na ME v Mníchove cenné piate miesto. Za víťazným poľským kvartetom Adrianna Kakolová, Karolina Najová, Anna Pulawská, Dominika Puttová zaostal o 3,163 s.

Slovenská „káštvorka“ štartovala v prvej dráhe a po polovici trate figurovala na 6. priečke. Na druhej dvestopäťdesiatke dokázala zrýchliť a dlho bola v hre o medaily. Napokon skončila v silnej konkurencii piata za loďami Poľska, Dánska, Maďarska a Nemecka. Slovenky naznačili potenciál pred budúcou sezónou, v ktorej sa bude bojovať o miestenky na OH 2024 v Paríži.

"Pred začiatkom finále sme nemali veľké oči. Predviedli sme však super jazdu a dokázali sme zdolať krajiny, ktoré sa disciplíne K4 venujú už niekoľko rokov. My sme začali jazdiť spolu iba pred mesiacom, neabsolvovali sme príliš veľa tréningov. Piate miesto na ME je skvelý výsledok a krásna odmena za všetku drinu. Určite je to pre nás veľká motivácia do ďalšej sezóny, v ktorej sa bude bojovať o olympiádu v Paríži," uviedla pre TASR Kmeťová, ktorá v K2 na 500 m bola spoločne s Gamsjägerovou ôsma.

Slovenský mužský dvojkajak v zložení Erik Vlček, Adam Botek obsadil v A-finále na 500 m siedme miesto. Za víťazným maďarským tandemom Bence Nádas, Bálint Kopasz zaostal o 1,635 s. V porovnaní s MS v Dartmouthe si Slováci polepšili o dve priečky. Vlček s Botekom postúpili vďaka víťazstvu v rozjazde priamo do bojov o medaily. Vo finále figurovali po polovici trate na 4. priečke a boli v hre o cenné kovy. Na druhej 250-ke však neudržali kontakt s najlepšími loďami a klesli na siedmu pozíciu. Maďari vďaka skvelému finišu predstihli domácich Nemcov.

V K1 na 5000 m skončil slovenský reprezentant Milan Dörner obsadil 9. miesto so stratou 1:43,219 min na víťazného Portugalca Fernanda Pimentu.

Výsledky A-finále na 500 m, muži, K2: 1. Nádas, Kopasz (Maď.) 1:31,141 min, 2. Florstedt, Frank (Nem.) +0,293 s, 3. Maldonis, Olijik (Lit.) +1,069, ... 7. Erik VLČEK, Adam BOTEK (SR) +1,635, ženy - K4: 1. Poľsko 1:35,251, 2. Dánsko +2,458, 3. Maďarsko +2,501, ... 5. SLOVENSKO (Ivana KMEŤOVÁ, Dagmar ČULENOVÁ, Mariana PETRUŠOVÁ, Lisa-Maria GAMSJÄGEROVÁ) +3,163.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV