Športové aktuality
Mersin
2 min. čítania

Na ME športových gymnastiek Mokošová do finále na bradlách z 2. miesta

Barbora Mokošová s trénerom Martinom Zvalom.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Slovenská športová gymnastka Barbora Mokošová postúpila na majstrovstvách Európy žien v tureckom Mersine do finále súťaže na bradlách. Vo štvrtkovej kvalifikácii obsadila druhú priečku so ziskom 13,566 b. Kvalifikáciu v tejto disciplíne vyhrala Maďarka Zsofia Kovácsová výkonom 14,133 bodu.

Jediná Slovenka na podujatí cvičila v kvalifikácii na všetkých štyroch ženských náradiach, na preskoku, kladine a na prostných sa jej medzi najlepšiu osmičku postúpiť nepodarilo. V prostných je však prvou náhradníčkou, keď obsadila 11. miesto výkonom 12,300 b. Pred ňou skončili štyri Rumunky a vo finále môžu byť iba dve.

Viacboj jednotlivkýň sa na šampionáte nevyhlasuje ako medailová disciplína, no takmer všetky gymnastky ho absolvovali. "Barbora dnes zacvičila neskutočne dobre. Z gymnastiek, ktoré odcvičili celý viacboj, dosiahla šieste najlepšie hodnotenie. Po toľkých rokoch obrovskej driny je tento úspech presne to, čo si zaslúžila," povedal pre TASR reprezentačný tréner Martin Zvalo.

V Turecku absentujú viaceré gymnastické reprezentácie, keďže sa na podujatí napokon neudeľujú zvyšné olympijské miestenky, no napriek tomu na šampionáte nechýbajú kvalitné pretekárky. Až za Mokošovou na 3. mieste skončila na bradlách päťnásobná majsterka Európy Larisa Iordacheová z Rumunska. Finále na bradlách je na programe v nedeľu o 13.40 SEČ.  

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV