Športové aktuality
2 min. čítania

Na ME v krasokorčuľovaní Rajičová po krátkom programe na 5. mieste

Minsk 23. januára (TASR) - Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová po výbornom výkone postúpila zo stredajšieho krátkeho programu do piatkových voľných jázd na majstrovstvách Európy v Minsku. Dvadsaťtriročná dvojnásobná olympionička, ktorá obhajuje v Minsku šieste miesta z predchádzajúcich šampionátov v Ostrave a Moskve, predviedla 5. najlepší krátky program. Jej krajanka Silvia Hugecová obsadila v Arene Minsk 30. miesto a zostala pred bránami finále. Najlepší KP ukázala olympijská víťazka a obhajkyňa zlata Alina Zagitovová z Ruska. Tá na druhé miesto odsunula krajanku Sofiu Samodurovovú, tretia pôjde do piatkových voľných jázd Švajčiarka Alexia Paganiniová.

Rajičová predviedla viac ako kvalitný výkon. Po tom, ako si v poolympijskej sezóne dala dlhšiu prestávku sa čakalo, v akom svetle sa ukáže. Zverenka trénerov Igora Krokavca a otca Toma Rajiča to zvládla výborne, išla čisto a s istotou predviedla všetky nahlásené komponenty na požadovanej úrovni. Kombinácia trojitého lutzu s dvojitým rittbergerom naledovaná trojitým rittbergerom a neskôr dvojitým axelom ju zaradila na priebežné 2. miesto. Z neho síce po dojazde sexteta z poslednej rozjazdke podľa očakávania o čosi klesla, no stále je v reálnej hre o obhajobu výborných umiestení z predchádzajúcich ME.

"Nečakala som takúto skvelú jazdu. Samozrejme, mám to natrénované, ale som prekvapená, že nielenže to mám ešte v sebe, ale zajazdila som si osobné maximum. Som veľmi spokojná a šťastná," povedala 14. žena zo ZOH 2018 v Pjongčangu.

Výsledky krátkeho programu žien na ME: 1. Zagitovová 75,00 b, 2. Samodurovová (obe Rus.) 72,88, 3. Paganiniová (Švaj.) 65,64, 4. Lindforsová (Fín.) 65,61, 5. Nicole RAJIČOVÁ (SR) 64,08, 6. Lecavalierová (Fr.) 63,29, ... 30. Silvia HUGECOVÁ (obe SR) 44,33.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV