Športové aktuality
Račice
1 min. čítania

Na ME v rýchlostnej kanoistike do 23 rokov päť medailí Slovákov, zlato Petrušovej

Len 19-ročná kajakárka Mariana Petrušová sa po nedávnom bronze z Európskych hier v Minsku môže pochváliť zlatom z ME do 23 rokov.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Na majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike juniorov a do 23 rokov v českých Račiciach získala slovenská výprava získala päť cenných kovov - jedno zlato a štyri striebra, všetky v kategórii do 23 rokov.

Jediné slovenské zlato získala v sobotu Mariana Petrušová v K1 na 1000 m, v nedeľu na olympijskej 500 m trati skončila siedma. Striebro v sobotu pridal dvojkajak na 1000 m v zložení Samuel Baláž, Adam Botek. V nedeľu Slováci trikrát vystúpili na druhý stupienok. Dve striebra si vybojovala Gabriela Ladičová, druhá v C1 na 200 m aj v C1 na 500 m. Ďalšie striebro získal štvorkajak na 500 m v zložení Samuel Baláž, Matúš Jedinák, Csaba Zalka a Adam Botek. Za víťaznými Bielorusmi zaostali Slováci iba o 52 tisícin sekundy.

Csaba Zalka skončil v K1 na 200 m do 23 rokov šiesty. Spomedzi juniorov najlepší slovenský výsledok dosiahla Lucia Valová, piata v C1 na 200 m.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV