Športové aktuality
2 min. čítania

Na Memoriáli Vincenta Lafka v Prešove ocenenie KFP SOV Ľubomírovi Bizubovi

Fotografia z prešovského turnaja.

PREŠOV (KFP) - V prvej polovici júla sa v Prešove uskutočnil 24. ročník medzinárodného  turnaja v plážovej hádzanej. Podujatie pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej bolo zároveň 5. ročníkom  Memoriála Vincenta Lafku. Strieborný olympijský medailista z Mníchova 1972 Vincent Lafko (1945 - 2012), jedna z najvýznamnejších postáv hádzanej na Slovensku, bol v roku 1995 zakladateľom prvého turnaja v plážovej hádzanej v strednej Európe. Organizačný výbor pod vedením  Pavla Derfényiho si na jeho pamiatku  obliekol retro dres s číslom 5, v ktorom Lafko hral na OH 1972 v Mníchove.

Na obľúbenom prešovskom turnaji diváci videli atraktívne zápasy. Z triumfu sa napokon tešili domáci hádzanári Tatrana Prešov. Účastníci Ligy majstrov dosiahli už ôsme prvenstvo.

Na podujatí nechýbal ani Klub fair play Slovenského olympijského výboru. Ocenenie KFP SOV si z rúk jeho člena a predsedu organizačného výboru turnaja Pavla Derfényiho prevzal Ľubomír Bizub, riaditeľ športovej agentúry 3b a dlhoročný spoluorganizátor podujatí v plážovej hádzanej v Prešove. Vo svojej činnosti medzi organizátormi, hráčmi, aj športovým publikom vždy propaguje a presadzuje myšlienku fair play.

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV