Športové aktuality
Nairobi
1 min. čítania

Na MS do 20 rokov Viktória Forster v behu na 100 m šiesta

Viktória Forster
Foto
TASR/Dano Veselský

Slovenská atlétka Viktória Forster obsadila na MS do 20 rokov v kenskom Nairobi vo finále stovky šieste miesto. Rovnako ako v semifinále zabehla čas 11,54 s a vyrovnala tak svoj vlastný slovenský rekord. Od bronzovej medaily ju delili iba tri stotiny sekundy. Zverenka Kataríny Adlerovej bola po Eve Gleskovej-Lehockej (8. vo finále na OH 1972 v Mníchove) len druhá Slovenka vo finále behu na 100 m na globálnom svetovom podujatí v histórii.

"Verila som, že Viktória vo finále nepredá lacno kožu a zabojuje. Pred štartom bola dobre pripravená i dobre naladená. Predviedla super štart i celý beh, nenašla som na ňom takto narýchlo žiadnu chybu. Chýbalo azda len kúštik športového šťastia v závere. Tri stotinky od medaily zamrzia, ale verím, že v budúcnosti sa Viktória medzi poprednými šprintérkami nestratí a vybojuje si medzi nimi miesto," uviedla trénerka Adlerová pre portál atletika.sk.

Zlato získala suverénne Tina Claytonová z Jamajky v osobnom rekorde 11,09 s. Druhá bola Namíbijčanka Beatrice Masilingiová (11,39 s), ktorá skončila šiesta vo finále dvojstovky na OH 2020 v Tokiu.

Výsledky finále žien na 100 m na MS do 20 rokov v Nairobi: 1. Claytonová (Jam.) 11,09 s, 2. Masilingiová (Nam.) 11,39, 3. Gutschmidtová (Švajč.) 11,51,... 6. Viktória FORSTER (SR) 11,54.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV