Športové aktuality
2 min. čítania

Na MS karatistiek Miroslava Kopúňová bronzová v kumite do 68 kg

Madrid 10. novembra (TASR) - Slovenská karatistka Miroslava Kopúňová vybojovala na majstrovstvách sveta v Madride v kumite kategórie do 68 kg bronzovú medailu. Jej rozhodujúci súboj s Ukrajinkou Halynou Melnykovou sa skončil 0:0, no na stranu Kopúňovej sa priklonili rozhodcovia. Pre slovenské karate je to už 10. vzácny kov v histórii (1-1-8). Aktuálne piata karatistka svetového rebríčka do 68 kg, členka VŠC Dukla Kopúňová, na ME v tomto roku skončila siedma, pred dvoma rokmi piata a na turnajoch Premier League i série A sa túto sezónu štyrikrát umiestnila na pódiu. V Madride si výrazne polepšila postavenie v rebríčku olympijskej kvalifikácie do Tokia.

Kopúňová postupovala v pavúku s istotou, v 1. kole utorkovej kvalifikácie prešla cez Rakúšanku Vorderleitnerovú pomerom 3:0, v druhom cez Holanďanku Worldovú 3:2 a v treťom cez Rodriguezovú z Dominikánskej republiky so skóre 4:4 po výroku rozhodcov. Až potom nezvládla súboj s vicemajsterkou Európy Azerbajdžankou Zareckou s výsledkom 0:4. V repasáži si poradila s Egypťankou Abdelazizovou 3:1 a v boji o bronz po dramatickom boji s pomerom 0:0 aj s Ukrajinkou Melnykovú výrokom rozhodcov. Zverenka Pavla Prnu mala zápas s Melnykovou pevne vo svojich rukách. Ako povedal tréner reprezentácie Jozef Poliak, všetci piati rozhodcovia ju zvýhodnili a určili za víťazku. "Výrokom na vlajky 5:0, čiže jednoznačne, od začiatku mala priebeh vo svojich rukách. Súperku neustále tlačila, Ukrajinka neurobila ani jeden nástup. Mirka jej stále skracovala vzdialenosť, tak ako sme sa dohodli, pretože Ukrajinka má dlhé ruky, nohy, tak sme jednoducho tlačili na ňu, aby nič nemohla urobiť. Je to super, vyšlo to."

Z ďalších slovenských reprezentantov Matúš Lieskovský v kumite do 75 kg skončil siedmy, Dominika Tatárová v kategórii nad 68 kg prehrala na vlajky štvrťfinále s Francúzkou Florentinovou a do repasáže sa už nedostala, Ema Brázdová v kata obsadila deviate a ženský tím siedme miesto.
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV