Športové aktuality
Augsburg
3 min. čítania

Na MS vo vodnom slalome 39-ročný singlkanoista Slafkovský znovu so striebrom!

Radosť Alexandra Slafkovského zo striebra na svetovom šampionáte v kategórii C1. V Ausgburgu bol aj členom striebornej hliadky 3xC1.
Foto
TASR/DPA

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Alexander Slafkovský skončil druhý vo finále C1 na MS v Augsburgu. Zaslúžil sa tak o oba cenné kovy Slovenska na tomto podujatí. Okrem individuálneho striebra získal v stredu ďalšie v 3xC1 spolu s Matejom Beňušom a Markom Mirgorodským. Slafkovskému tak opäť uniklo individuálne zlato, pričom na konte má 10 titulov z kanoistickej hliadky. V predchádzajúcom období pritom viackrát zvažoval ukončenie kariéry, no v Augsburgu nadviazal na nedávny triumf z podujatia SP v Tacene.

"Do očí sa mi tlačia slzy, nemám slov. Ďakujem všetkým, ktorí mi držali palce a stále mi verili. Je škoda trestných sekúnd, ale asi ešte nepatrím do starého železa," uviedol 39-ročný Slovák pre RTVS po nedeľnom finále C1. Na víťazného Nemca Siderisa Tasiadisa stratil 1,18 s a štvrté striebro z C1 na svetovom šampionáte získal napriek štyrom trestným sekundám. Pódium doplnil Tasiadisov krajan Franz Anton so stratou 1,61 s. Pre Slovensko to dlho vyzeralo na dva cenné kovy, keď v najlepšej trojke figuroval aj Matej Beňuš. Ten nakoniec obsadil piate miesto a na Antona mu chýbalo 0,64 s.

Domáci fanúšikovia sa mohli zo zlata tešiť aj v ženskom kanoe po triumfe Andrey Herzogovej. Vyšiel jej najmä záverečný sektor, kde získala viac ako šesť sekúnd. Druhá Jessica Foxová na ňu stratila 0,92 s. Herzogová pridala na svoje konto druhý titul v C1, premiérový získala pred tromi rokmi v španielskom La Seu. Pódium doplnila s výraznejšou stratou Britka Mallory Franklinová (+5,33), ktorá si pripísala dve trestné sekundy. Medzi top desiatku sa nedostali slovenské reprezentantky. Zuzana Paňková, Soňa Stanovská a Emanuela Luknárová skončili v semifinále, pričom najlepší výkon predviedla prvá z nich. Na postup jej chýbalo 6,50 s.

Slováci sa neprebojovali do finále ani v extrémnom slalome. Najlepší výsledok dosiahol Martin Halčin, ktorý urobil v semifinále chybu na tretej prekážke. Účasť v hlavnej súťaži mal pritom otáznu, keď rozhodcovia dvakrát menili verdikt ohľadom jeho rozjazdového súpera Miquela Travela zo Španielska. Eliška Mintálová a Paňková skončili vo štvrťfinále. Prvá menovaná mala pred súperkami veľký náskok, no v závere sa prevrátila a vynechala šiestu prekážku. "Neviem, čo sa stalo. Mala som ísť po ľavej strane, no chcela som si vyskúšať niečo iné. Potom som už nemala silu na vrátenie sa," opísala jazdu Mintálová.

Výsledky MS vo vodnom slalome v Augsburgu – finále, C1 ženy: 1. Herzogová (Nem.) 111,72 s (2), 2. Foxová (Aus.) +0,92 s (0), 3. Franklinová +5,33 (2), ... v semifinále 18. Zuzana PAŇKOVÁ +13,98 (2), 20. Soňa STANOVSKÁ +15,62 (2), 23. Emanuela LUKNÁROVÁ +16,76 (8), C1 muži: 1. Tasiadis (Nem.) 101,05 s (0), 2. Alexander SLAFKOVSKÝ (SR) +1,18 s (4), 3. Anton (Nem.) +1,61 (0), 4. Savšek (Slovin.) +2,01 (2), 5. Matej BEŇUŠ (SR) +2,01 (0), Extrémny slalom - ženy: 1. J. Foxová, 2. Woodsová, 3. Doriová (Andorra), muži: 1. Clarke (V. Brit.) 2. Delassus (Fr.), 3. Hengst (Nem.).

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV