Športové aktuality
2 min. čítania

Na OH sa kvalifikoval aj osemstovkár Jozef Repčík, kritériá SOV zatiaľ splnilo 45 Slovákov

BRATISLAVA 7. júna (SITA) - Osemstovkár Jozef Repčík (Spartak Dubnica n/V.) na piatkovom atletickom mítingu v poľskom Kedzierzyne splnil časom 1:46,90 min B-limit na olympijské hry a to mu ako vlaňajšiemu finalistovi ME do 22 rokov v Debrecíne podľa nominačných kritérií Slovenského olympijského výboru (SOV) zabezpečilo pekinskú letenku. Repčík sa stal dvanástym slovenským atlétom so splneným nominačným kritériom na OH 2008 a je celkovo 45. športovcom, ktorý si vybojoval miesto v slovenskej výprave do Pekingu.

Kritériá SOV pre OH 2008 splnilo zatiaľ okrem 12 atlétov aj po sedem športovcov v rýchlostnej kanoistike a športovej streľbe, päť vo vodnom slalome, tri miesta bude mať SR v cestnej cyklistike, limity splnili aj dve plavkyne, miestenku získali dvaja vzpierači, jeden triatlonista, jedna stolná tenistka, športová gymnastka, jachtár, džudista a po jednom zápasníkovi vo voľnom štýle a grécko-rímskom štýle.

Definitívnu nomináciu športovcov na OH 2008 bude schvaľovať výkonný výbor SOV na svojom zasadnutí 17. júla, nomináciu celej výpravy bude potom ešte potvrdzovať valné zhromaždenie SOV 19. júla. Do 23. júla musí SOV odoslať na MOV a organizačnému výboru pekinských hier (BOCOG) definitívne menovité prihlášky členov výpravy.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV