Šport a olympizmus
Tokio
2 min. čítania

Na OH v Tokiu budú športovci opúšťať dedinu rýchlo po súťažiach, otvárací ceremoniál bude s výraznými obmedzeniami

TASR, sou
Momentka z otvorenia olympijských hier 2016 v Riu de Janeiro. V Tokiu budú otvárací ceremoniál sprevádzať viaceré obmedzenia.
Foto
Štartfoto

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) bude nabádať športovcov k tomu, aby opustili dejisko budúcoročných hier najneskôr dva dni po ich poslednom vystúpení. "Čím dlhšie v olympijskej dedine zostanú, tým vyššie je riziko," povedal viceprezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a šéf koordinačnej komisie MOV pre OH v Tokiu John Coates a zároveň potvrdil, že účastníkov sa pokúsia odradiť od návštev pamiatok.

Obmedzený bude aj otvárací ceremoniál v Tokiu. Organizátori majú obavy aj zo šírenia koronavírusu počas neho, preto sa preto uskutoční v obmedzenom režime. Zúčastnia sa na ňom len športovci, ktorých by malo byť približne 11-tisíc, a maximálne šesť členov realizačného tímu za každú krajinu. "Chceme zachovať tradíciu a umožniť všetkým účastníkom zažiť ho na vlastnej koži," povedal Coates, no pripustil, že je pravdepodobné, že pred vstupom na štadión budú musieť podstúpiť testovanie. "Počas podujatia budú musieť naozaj všetci dodržiavať veľké množstvo pravidiel. Som si však istý, že to nebude problém. Každý si je totiž vedomý ich dôležitosti," povedal člen Medzinárodného paralympijského výboru Andrew Parsons.

Obaja funkcionári sa zároveň vyjadrili, že by v Tokiu radi videli aj fanúšikov zo zahraničia: "Dúfame, že budeme schopní ponúknuť túto možnosť čo najväčšiemu množstvu ľudí. Radi by sme na tribúnach videli napríklad aj rodiny športovcov. Pretože práve o tom je olympiáda."

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV