Šport a olympizmus
Tokio
2 min. čítania

Na OH v Tokiu zredukujú počty hostí MOV, partnerov, legiend aj pozorovateľov

Momentka zo začiatku štafety s olympijským ohňom po japonskom území, ktorá odštartovala vo štvrtok vo Fukušime.
Foto
TASR/AP

Organizátori olympijských hier v Tokiu (uskutočnia 23. júla až 8. augusta) sa v rámci preventívnych opatrení v boji proti novému koronavírusu rozhodli obmedziť počet akreditácií pre ľudí, ktorých prítomnosť nie je nevyhnutná. Na podujatí sa nezúčastnia viacerí hostia vrátane partnerov Medzinárodného olympijského výboru (MOV) či legiend minulosti. Opatrenie sa dotkne aj zástupcov Organizácie spojených národov či pozorovateľov z radov budúcich hostiteľských miest. Celkovo sa týmto krokom zredukuje počet návštevníkov o viac ako tisíc osôb.

Organizátori pred týždňom oznámili, že zahraniční fanúšikovia nebudú mať na podujatie prístup, rovnako ani väčšina dobrovoľníkov zo zahraničia. Medzi ďalšie opatrenia, ktoré majú zabezpečiť bezpečnosť všetkých účastníkov, patrí aj obmedzenie dĺžky pobytu športovcov v dejisku OH. Informoval o tom portál insidethegames.biz.

V Tokiu vzrástol len týždeň po zrušení núdzového stavu počet nakazených koronavírusom. V dejisku hier v sobotu zaznamenali 430 nových prípadov, najviac od 18. februára. Čísla rastú aj v ďalších častiach krajiny. Zhoršenú situáciu má na svedomí začiatok kvitnutia čerešní, čo je v Japonsku veľká spoločenská udalosť.

Obyvatelia majú obavy, že k opätovnému rozšíreniu ochorenia COVID-19 môžu prispieť aj štafeta s olympijským ohňom, ktorá odštartovala vo štvrtok v provincii Fukušima, a aj samotné podujatie.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV