Športové aktuality
2 min. čítania

Na slávnostnom valnom zhromaždení OK Banská Bystrica uviedli do života knihu Miroslava Hazuchu Atletická vášeň Róberta Rozima

Imrich Kováč
Momentka zo slávnostného valného zhromaždenia Olympijského klubu Banská Bystrica.
Foto
OK BB

BANSKÁ BYSTRICA 14. decembra (kov) – V piatok 11. decembra sa v Spojenej škole Kremnička 10 v Banskej Bystrici uskutočnilo slávnostné zasadnutie Olympijského klubu (OK) Banská Bystrica. „Do života“ na ňom uviedli novú knihu športového publicistu Miroslava Hazuchu - Atletická vášeň Róberta Rozima. Kniha je venovaná významnej osobnosti slovenského športu, poprednému telovýchovnému pedagógovi, atletickému trénerovi, organizátorovi i moderátorovi množstva športových podujatí Róbertovi Rozimovi (narodil sa 3. marca 1936 v Zámostí, zomrel 26. decembra 1992 v Banskej Bystrici. V publikácii o Róbertovi Rozimovi a jeho nevšednom zápale pre šport hovoria mnohí jeho niekdajší zverenci, kolegovia, spolupracovníci i priatelia.

Slávnostný príhovor o živote a diele tejto významnej osobnosti predniesol Jozef Ivan. O vzniku knihy informoval jej autor Miroslav Hazucha a za rodinu Róberta Rozima prihovoril jeho syn Róbert Rozim ml., ktorý sa poďakoval všetkým za ich úsilie pri zrode tejto knihy. Vyzdvihol príspevok bývalého člena Dukly Banská Bystrica Ladislava Ásványiho, ako aj dotáciu Banskobystrického samosprávneho kraja. Škvarou z atletického oválu knihu slávnostne „pokrstili“ Jozef Ivan, Miroslav Hazucha, Róbert Rozim ml. a Katarína Štulíková-Rozimová.

Na valnom zhromaždení OK Banská Bystrica sa zúčastnil predseda Združenia olympijských klubov SR Ivan Čierny, zástupcovia Slovenského atletického zväzu, Vojenského športového centra Banská Bystrica,  banskobystrických škôl a samozrejme olympionici, ďalší športovci, ako aj rodina Róberta Rozima. V oficiálnej časti valného zhromaždenia si členovia OK i hostia vypočuli Správu o činnosti OK za roky 2014 a 2015 aj správu hospodárení klubu s dotáciami, ktorú predniesol predseda OK Banská Bystrica Imrich Kováč. Zoznámili sa aj s hlavnými úlohami klubu na nasledujúce roky.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV