Športové aktuality
3 min. čítania

Na Svetové armádne hry v indickom Hajdarabáde 22 športovcov VŠC Dukla Banská Bystrica

   BANSKÁ BYSTRICA 10. októbra (SITA) - V stredu v noci odletí výprava 22 športovcov VŠC Dukla Banská Bystrica na 4. Svetové armádne hry, ktoré sa za účasti 5000 športovcov zo 100 krajín začnú v nedeľu 14. októbra v indickom Hajdarábade. "Chceme získať tri - štyri medaily. Z hľadiska kvality i kvantity to budú najlepšie obsadené armádne hry v doterajšej histórii," uviedol zástupca riaditeľa VŠC Dukla B. Bystrica pre šport Miroslav Kučeřík.
   Pre prísnu kvótu na počet členov výpravy sa do nominácie športovcov dostali aj dvaja známi tréneri. Obaja sú pripravení štartovať a dôstojne reprezentovať Duklu. "Chcem skočiť 210 cm, dôležitejší však bude výkon môjho zverenca Petra Horáka. Chcem s ním byť priamo na ploche, a tak mu pomôcť, bezprostredne ho koučovať. Na finále určite má, bol by som rád, keby prekonal 228 cm," poznamenal tréner a zároveň armádny výškar Radovan Mišík, ktorý je vo VŠC Dukla i šéftrénerom atletiky. "V našom športovom odvetví si trúfame vybojovať dve medaily. Dôležitú úlohu zohrá aktuálna forma. Všetci atléti sú zdravotne v poriadku a chcú sa prezentovať v čo najlepšom svetle. Najviac veríme kladivárke Martine Danišovej, ktorá bude mať osem súperiek. Výška je nabitá, skákať bude dvadsaťjeden mužov. Dobré šance má aj Miloslav Konopka v kladive," dodal Mišík.
   Obhajovať zlato ide do Indie plavec Ľuboš Križko, ktorý si verí predovšetkým v disciplíne 50 m znak: "Poctivo som trénoval a pripravoval som sa na vrchol sezóny. Verím si, že na päťdesiatke by som mohol získať cenný kov. Kvalitných súperov očakávam najmä z Ruska a Ukrajiny, mojím najvážnejším konkurentom však bude jeden z gréckych znakárov."
   Silná konkurencia sa zíde tradične aj v džude, kde armádne kluby vyslali najlepších borcov svojich krajín. Medailové umiestnenie sa očakáva najmä od olympionika Zoltána Pálkovácsa v kategórii do 100 kg. V hmotnosti do 73 kg sa predstaví aj bývalý reprezentant Marek Matuszek, ktorý je v súčasnosti už šéftrénerom džudistov VŠC Dukla.
   Nominácia slovenských armádnych športovcov na Svetové armádne hry v Hajdarábade (14. - 21. 10.), atletika: Marián Bokor (oštep), Martina Danišová (kladivo), Mikuláš Konopka (guľa), Miloslav Konopka (kladivo), Miloš Bátovský, Matej Tóth (obaja chôdza na 20 km), Peter Horák, Radovan Mišík (obaja výška), džudo: Marek Matuszek (do 73 kg), Marián Benkóczky (do 81 kg), Zoltán Pálkovács (do 100 kg), parašutizmus: Karol Adamčík, Peter Platko, Róbert Juriš, Milan Kocík, Tomáš Marcínek (všetci na presnosť pristátia), plávanie: Ľuboš Križko (50 a 100 m znak), zápasenie - grécko-rímsky štýl: Attila Bátky (do 84 kg), Roman Meduna (do 96 kg), Filip Köszeghy (do 120 kg), voľný štýl: Dušan Babrnák (do 66 kg), Peter Pecha (do 96 kg).
 
© 2007, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV