Športové aktuality
2 min. čítania

Na SZU v Granade striebro Stromkovej v slopestyle

Granada 9. februára (TASR) - Slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková dosiahla ďalší veľký úspech. Po bronze v slopestyle z nedávnych MS v Kreischbergu sa na 27. Svetovej zimnej univerziáde v Granade posunula o stupienok vyššie a v rovnakej disciplíne si vybojovala striebornú medailu s ohodnotením 69,83 b. Víťazkou pondelňajšieho finálového podujatia v Sulayr Snowparku sa stala Američanka Brooke Potterová (73,16), tretia skončila Rakúšanka Stefanie Mösslerová výkonom 58,00 b.

Dvadsaťštyriročná Stromková figurovala na druhej priečke už po predpoludňajšej kvalifikácii, v ktorej so ziskom 71,16 b stratila na americkú líderku Alexis Keeneyovú 5,5 b. Úvodná finálová jazda jej nevyšla úplne podľa predstáv a známky od rozhodcov sa vyšplhali na 61,66, čo znamenalo priebežne druhú priečku. Druhá už bola v podaní slovenskej reprezentantky lepšia a hoci získala o 8,17 bodu viac, nestačilo to na najlepšiu jazdu víťaznej Američanky Potterovej. Jej výkon v druhom slede rozhodcovia ohodnotili na 73,16.

"Som veľmi spokojný, hoci si myslím, že to Zuzka mala vyhrať. To je ale môj subjektívny názor. Máme striebro, a to je super. Čo sa týka finálových jázd, trať bola pekná, veľmi dobre postavená, ale organizácia tu v Španielsku je hrozná. Doslova nula bodov. Napokon sme to zvládli a som veľmi rád, že sme sa posunuli o stupienok vyššie," uviedol pre TASR tréner Tomáš Murgáč. Zuzana Stromková dodala: "Bolo tu krásne, išlo sa mi veľmi dobre. Dokonca by som povedala, že parádne. Mali sme trošku problémy s organizačnou stránkou, ale napokon sa všetko vyriešilo. V jazdách boli mierne chybičky, dosiahla som však to, čo som chcela. Môžem vysloviť spokojnosť."

Pre Slovensko vybojovala Stromková celkovo už šiestu medailu na 27. SZU. Z lesku všetkých troch cenných kovov sa tešila biatlonistka Paulína Fialková ešte počas prvej časti podujatia na území SR v Osrblí, ďalšie dve bronzy pridali v Granade krasokorčuliari Federica Testová s Lukášom Csölleyom a zjazdár Matej Falat v alpskej kombinácii.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV