Športové aktuality
2 min. čítania

Na ZOH v Pjongčangu bude štartovať päť slovenských sánkarov

Bratislava 21. decembra (TASR, SOV) - Na ZOH 2018 v Pjongčangu sa predstaví päť slovenských sánkarov. Medzinárodná sánkarská federácia (FIL) potvrdila olympijské miestenky pre Jozefa Ninisa, Jakuba Šimoňáka, dvojicu Marek Solčanský, Karol Stuchlák a Katarínu Šimoňákovú. Ninis si v Pjongčangu pripíše už štvrtú olympijskú účasť.

Kvalifikačné kritériá splnili dvaja zástupcovia v súťaži mužov - jednotlivcov Ninis a Šimoňák a v dvojiciach Solčanský so Stuchlákom. Šimoňáková sa v Pjongčangu predstaví na základe voľnej karty v súťaži družstiev, čo ju oprávňuje štartovať aj v súťaži jednotlivkýň. "Menoslov nám v stredu potvrdila Medzinárodná sánkarská federácia. Katka síce nesplnila kvalifikačné kritériá, no dostala voľnú kartu a v Kórejskej republike tak budeme môcť obsadiť aj súťaž miešaných štafiet," informovala TASR generálna sekretárka Slovenského zväzu sánkarov Viera Bachárová-Findurová.

Tesne o jedno miesto ušla účasť v Pjongčangu mladej dvojici v zložení Tomáš Vaverčák, Matej Zmij. Tá skončila v Lake Placid 18., ani to jej však nestačilo na zisk olympijskej miestenky. Na ZOH 2014 v Soči sa zúčastnilo šesť slovenských sánkarov - Ninis, Viera Gbúrová a dvojice Solčanský, Stuchlák a Marián Zemaník, Jozef Petrulák.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV