Šport a olympizmus
Oznamy
Bratislava
3 min. čítania

Uzávierka prihlasovania športovcov-seniorov do 5. ročníka projektu Olympijské srdce pre seniorov je 19. augusta

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) v spolupráci s Kúpeľmi Dudince už v máji vyzvala bývalých olympionikov, účastníkov majstrovstiev sveta, majstrovstiev Európy a trénerov olympionikov, aby sa prihlásili do projektu Olympijské srdce pre seniorov. V jeho rámci 10 žiadateľov získa poukaz na liečebný pobyt. Tento rok sa liečebný pobyt bude konať v termíne 7. - 13. septembra. Upozorňujeme potenciálnych záujemcov, že možnosť prihlasovania do tohto projektu sa končí v stredu 19. augusta 2020.

Cieľ projektu je aspoň takouto formou odmeniť športovcov a trénerov, ktorí nás reprezentovali na európskych a svetových športových podujatiach. V minulosti sa na liečebných pobytoch zúčastnili napríklad Jozef Golonka, Mária Mračnová, Janka Gantnerová, František Kunzo, Anton Švajlen, Mária Jasenčáková, Štefan Pipa, Stanislav Kropilák, ale mnohí ďalší naši poprední športovci, ako aj niektorí tréneri.

„Projekt Olympijské srdce pre seniorov je naša srdcovka. Športovci oceňujú nielen ozdravný charakter pobytu v kúpeľoch, ale aj to, že majú možnosť stretnúť sa s ďalšími bývalými športovcami. Niektorí sa na pobyte v kúpeľoch stretli znovu až po niekoľkých desaťročiach. A ďalší, ktorí sa predtým zase poznali len z médií, sa môžu navzájom zoznámiť. Aj z tohto dôvodu organizujeme liečebné pobyty v spoločnom termíne. Vďaka tomu si naše športové legendy môžu so svojimi kolegami pospomínať na svoju športovú minulosť a na niekdajšie časy, keď naplno žili športom,“ uviedla riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková.

Kritériá pri výbere uchádzačov o absolvovanie liečebného pobytu v Kúpeľoch Dudince:

Poukaz na liečebný pobyt môže získať bývalý reprezentant Československa, resp. Slovenska, ktorý sa zúčastnil na OH, ZOH, MS, ME, alebo tréner účastníka OH či ZOH.

Poukaz  môže byť pridelený žiadateľovi, ktorý v roku absolvovania pobytu dovŕšil 50 rokov.

Výhodou pri výbere žiadateľa sú jeho aktivity v olympijskom a športovom hnutí.

Poukaz na liečebný pobyt môže byť pridelený žiadateľovi raz za dva roky, pri ťažkom zdravotnom stave každý rok.

Ak si zdravotný stav žiadateľa vyžaduje doprovod, Nadácia SOŠV platí aj pobyt sprievodnej osoby.

Prihlasovanie trvá do 19. augusta 2020. Záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom vyplnenia formulára, ktorý nájdu TU.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV