Bratislava
3 min. čítania

Nadácia SOŠV spúšťa grantový program pre športových odborníkov „Dáme to“

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom vyhlasujú nový grantový program „Dáme to“. Je určený pre športových odborníkov, ktorí sa v súčasnej náročnej situácii nevzdali a ďalej motivujú seba a aj svojich zverencov k aktívnemu pohybu a športu. V prvom grantovom kole prerozdelí Nadácia SOŠV z rezervného fondu Pripravení pomáhať 20-tisíc eur.

Tréneri a športoví odborníci sú jedna z najzraniteľnejších skupín v našom športe. Pritom sú dôležití nielen vo vrcholovom športe, ale aj pri výchove detí a mládeže. Po zatvorení športovísk, posilňovní, bazénov, telocviční i štadiónov zostali počas pandémie bez pravidelných príjmov. Napriek tomu mnohí využili možnosti on-line sveta a naďalej sú v kontakte so svojimi zverencami, podporujú ich, motivujú ich a pomáhajú im zostať športovo aktívni. Nadácia SOŠV a Slovenský olympijský a športový výbor ich v tomto úsilí chcú podporiť cez nový grantový program „Dáme to“ a prerozdeliť im v prvom kole 20-tisíc eur.

Žiadať o grant môžu športoví odborníci, ktorých opatrenia proti šíreniu koronavírusu neusadili nečinne na gauč, ale aj na diaľku cez rôzne komunikačné kanály motivujú svojich zverencov k aktívnemu pohybu. Či už vo forme on-line tréningov, psychologickej poradne, blogmi či vlogmi na tému zdravého životného štýlu. „Dnes príjmy mnohých zanietených športových odborníkov na nedefinovateľne dlhú dobu klesli v mnohých prípadoch na nulu, napriek tomu ďalej pripravujú svojich zverencov. Chceme im pomôcť preklenúť toto náročné obdobie, počas ktorého napriek problémom nezabúdajú na pohybové aktivity, využívajú možnosti on-line sveta, nevzdali to a naďalej sú aktívni a pracujú so svojimi zverencami,“ povedal predseda správnej rady Nadácie SOŠV Dušan Guľáš, ktorý s ďalšími členmi správnej rady bude vyberať adresátov pomoci.

„Ani koronakríza nemusí byť prekážkou, aby sme sa venovali športu a boli naďalej aktívni. Dáme to! Nevzdávame sa! Sme presvedčení, že trénovať sa dá aj v súčasnosti, samozrejme s tými, ktorí to nevzdali a využili možnosti virtuálneho sveta. My ich v tomto ich úsilí chceme podporiť,“ dodáva členka správnej rady a úspešná rýchlostná kanoistka Martina Gogolová-Kohlová.

Všetky informácie o grantovom programe

Projekt
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV