Šport a olympizmus
3 min. čítania

Nadácia SOŠV spúšťa už 6. ročník projektu Olympijské srdce pre seniorov

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru v spolupráci s Kúpeľmi Dudince vyzýva bývalých olympionikov, účastníkov majstrovstiev sveta, majstrovstiev Európy a trénerov olympionikov, aby sa prihlásili do 6. ročníka projektu Olympijské srdce pre seniorov. 

10 žiadateľov získa poukaz na liečebný pobyt. Tento rok sa liečebný pobyt bude konať v termíne  6. - 12. septembra 2021. Možnosť prihlasovania do tohto projektu sa končí v nedeľu 15. augusta 2021.

Cieľ projektu odmeniť športovcov a trénerov, ktorí v minulosti reprezentovali na európskych a svetových športových podujatiach. Počas trvania projektu sa už na liečebných pobytoch zúčastnili napríklad Jozef Golonka, Mária Mračnová, Janka Gantnerová, František Kunzo, Anton Švajlen, Mária Jasenčáková, Štefan Pipa, Stanislav Kropilák, ale mnohí ďalší poprední športovci, ako aj niektorí tréneri.

Chcem vyplniť prihlasovací formulár

„Projekt Olympijské srdce pre seniorov je naša srdcovka. Športovci oceňujú nielen ozdravný charakter pobytu v kúpeľoch, ale aj to, že majú možnosť stretnúť sa s ďalšími bývalými športovcami. Niektorí sa na pobyte v kúpeľoch stretnú znovu až po niekoľkých desaťročiach. A ďalší, ktorí sa predtým zase poznali len z médií, sa môžu navzájom zoznámiť. Aj z tohto dôvodu organizujeme liečebné pobyty v spoločnom termíne. Vďaka tomu si naše športové legendy môžu so svojimi kolegami pospomínať na svoju športovú minulosť a na niekdajšie časy, keď naplno žili športom,“ uviedla riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková.

„Zregenerovala som, načerpala som veľa fyzických a psychických síl. V tomto úžasnom kolektíve to bolo veľmi príjemné, ten relax som už potrebovala. Chcela by som sa poďakovať Nadácii SOŠV, že myslí aj na bývalých olympionikov,“ povedala v minulosti o pobyte Anna Pasiarová, bývalá úspešná bežkyňa na lyžiach.

Kritériá pri výbere uchádzačov o absolvovanie liečebného pobytu v Kúpeľoch Dudince:

  • Poukaz na liečebný pobyt môže získať bývalý reprezentant Československa, resp. Slovenska, ktorý sa zúčastnil na OH, ZOH, MS, ME, alebo tréner účastníka OH či ZOH.
  • Poukaz  môže byť pridelený žiadateľovi, ktorý v roku absolvovania pobytu dovŕšil 50 rokov.
  • Výhodou pri výbere žiadateľa sú jeho aktivity v olympijskom a športovom hnutí.
  • Poukaz na liečebný pobyt môže byť pridelený žiadateľovi raz za dva roky, pri ťažkom zdravotnom stave každý rok.
  • Ak si zdravotný stav žiadateľa vyžaduje doprovod, Nadácia SOŠV platí aj pobyt sprievodnej osoby.

Prihlasovanie trvá do 15. augusta 2021. Záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom vyplnenia formulára, ktorý nájdu TU.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV