Športové aktuality
3 min. čítania

Najväčšie banskobystrické športoviská menia svoju podobu

Rekonštrukcia zimného štadióna v Banskej Bystrici je v plnom prúde.
Foto
Mesto Banská Bystrica

Zimný štadión na Uhlisku či atletický a futbalový štadión na Štiavničkách, ktoré budú dejiskami súťaží XVI. letného Európskeho olympijského festivalu mládeže, prechádzajú v poslednom období významnou rekonštrukciou. V ich areáloch sa realizujú stavebné práce zamerané na modernizáciu a skvalitnenie podmienok pre mladé športové talenty i profesionálnych športovcov. Pravidelné kontrolné dni sú dôkazom, že na všetkých stavbách práce pokračujú aj v zimnom období.

Na banskobystrickom zimnom štadióne už bolo ukončené statické zabezpečenie drevenej nosnej konštrukcie hlavnej haly A a pred dokončením sú práce súvisiace so zavedením kompletnej vzduchotechniky do oboch hál. Zbúraná je západná tribúna, kde sa realizujú základové pásy a pätky pre novú tribúnu a prístavbu centrálneho vstupu, vďaka ktorému sa prepoja vnútorné priestory severnej a južnej tribúny. Zároveň bola zdemontovaná aj východná štítová stena haly A, ktorú nahradí nová presklená fasáda.

„Od apríla by sa rekonštrukčné práce mali naplno rozbehnúť aj v hale B zimného štadióna. Verím, že vznikne dôstojné športovisko, na ktorom budú dosahovať výborné výsledky nielen naši hokejoví majstri Barani, ale predovšetkým hokejová mládež a krasokorčuliari,“ hovorí primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Na štadióne SNP sa počas jari bude pripravovať tartanová dráha.
Na štadióne SNP sa počas jari bude pripravovať tartanová dráha.
Foto
Mesto Banská Bystrica

Futbalisti MFK Dukla už dnes môže využívať nový tréningový atletický štadión s umelou trávou, ktorý sa nachádza v bezprostrednej blízkosti Štadióna SNP. Na športovisku s naklonenou tréningovou rovinkou v súčasnosti trénujú už aj atléti. V jarných mesiacoch budú dokončené finálne práce zatrávnenia plôch. Zároveň pribudne vrhačská klietka pre hod kladivom a diskom a vytvorí sa sektor pre vrh guľou.

„Na hlavnom Štadióne SNP sú pripravené kompletné práce na to, aby sa v jarných mesiacoch, keď to počasie dovolí,  mohla začala liať umelá dráha. Týmto krokom bude štadión dokončený pre atletiku. Zároveň máme zatrávnenú hraciu plochu a na jar zrealizujeme nový výsev, aby bola tráva kvalitná a všetko sa skompletizuje pre futbal. Dokončené sú tribúny, kde sa budú v najbližšom období klásť sedačky. Tak isto sa pracuje aj vo vnútri hlavnej budovy tribúny, kde aktuálne prebiehajú pokládky dlažieb. Všetky miestnosti sú pripravené na realizáciu detailných prác, osadenie dverí, kobercov a pod.,“ objasňuje Roman Benčík, riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica.

Historicky najväčšia rekonštrukcia oboch hál zimného štadióna sa pohybuje na úrovni 5,5 mil. eur. Projekt rekonštrukcie Štadióna SNP je financovaný dotáciou Vlády SR v objeme cca 13 mil. eur.

Rekonštruovaná tribúna na Štadióne SNP v Banskej Bystrici.
Rekonštruovaná tribúna na Štadióne SNP v Banskej Bystrici.
Foto
Mesto Banská Bystrica
Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV