Športové aktuality
2 min. čítania

Najvyšší predstavitelia SOŠV sa stretli s bieloruským veľvyslancom v SR

BRATISLAVA 28. februára (SOŠV) – Najvyšší predstavitelia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) – prezident Anton Siekel a generálny sekretár Jozef Liba - sa vo štvrtok stretli s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Bieloruska v Slovenskej republike Igorom Alexandrovičom Leščeňom. Stretnutie na pôde bieloruskej ambasády v Bratislave sa týkalo príprav nadchádzajúceho veľmi významného olympijského multišportového podujatia, ktoré sa uskutoční v hlavnom meste Bieloruska - II. európskych hier v Minsku (uskutočnia sa 21. – 30. júna 2019).

Veľvyslanec Leščeňa informoval predstaviteľov SOŠV o stave príprav II. európskych hier v Minsku, ako aj prezentácii tohto podujatia pre slovenské médiá aj verejnosť, ktorú ambasáda chystá na 26. apríla v priestoroch Univerzitnej knižnice v Bratislave. Anton SiekelJozef Liba ho zase informovali, že štafeta s ohňom pre Európske hry v Minsku, ktorú odštartuje 3. mája zo sídla Európskych olympijských výborov v Ríme, bude mať 10. mája zastávku v Bratislave.

Už onedlho, v stredu 13. apríla, sa začne odpočítavať zvyšných 100 dní do slávnostného otvorenia II. európskych hier. Zo Slovenska sa na ne kvalifikovalo zatiaľ približne šesťdesiat športovcov, vrátane našich kajakárskych a streleckých olympijských medailistov i majstrov sveta.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV