Športové aktuality
Baku
2 min. čítania

Našich tenistov dnes nezastavil ani silný vietor a všetci traja sa prebojovali do ďalšieho kola

Peter Naď sa prebojoval do 2. kola dvojhry, keď zvíťazil nad Bielorusom Alexim Khamrotau v dvoch setoch 6:4 a 6:2.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Na azerbajdžanských kurtoch sa dnes predstavili traja slovenskí tenisti. Hoci bolo výrazne veterné počasie, všetci traja odohrali skvelé zápasy a postúpili do druhého kola dvojhry. V úvodnom prvom dni podujatia sa predstavili Salma Drugdová, Irina Balus a Peter Naď. 

Ako prvá vzala raketu do ruky Salma Drugdová, ktorej súperkou bola domáca tenistka Polina Drobysheva. Salma sa nedala rozhodiť ani povestným silným azerbajdžanským vetrom a svoju súperku porazila hladko v dvoch setoch 6:1 a 6:0. “Salma bola v tomto zápase jasnou favoritkou. Celý zápas odohrala spoľahlivo aj napriek veterným podmienkam, ktoré sú náročné pre všetky mladé hráčky. S hrou v takýchto podmienkach nemajú veľa skúseností, no Salma ju zvládla veľmi dobre. Vietor bude však problémom v ďalších vyrovnanejších zápasoch, kedy už na hráčoch bude cítiť nervozitu,” skonštatoval tréner tenistov Rastislav Nakládal. Pri hre sa dobre cítila aj  samotná Salma, ktorá si zápas naplno užívala. “Dnes som hrala dobre. Je pravda, že moja súperka bola slabšia, ale cítila som sa dobre,” zhodnotila svoju hru. V druhom kole dvojhry sa Salma postaví proti Izraelčanke Mayi Bezalel pravdepodobne pozajtra.

Salma Drugdová.
Salma Drugdová.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Po Salme sa predstavila Irina Balus, ktorej súperkou bola Patricija Paukstyte z Litvy. Irina nadviazala na predošlé víťazstvo svojej krajanky a mladú Litovku zdolala v dvoch setoch 6:3 a 6:1. Inak na tom nebol ani Peter Naď, ktorý nad Bielorusom Alexim Khamrotau zvíťazil v dvoch setoch 6:4 a 6:2.

Irina Balus
Irina Balus
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Pre našich tenistov bol úvodný deň EYOF-u úspešný. Zajtra ich čaká jeden deň voľna a potom budú mať program nabitý nielen dvojhrami, ale aj štvorhrami. Jediný, kto dnes nesúťažil, je Peter Benjamin Privara, ktorý je nasadený priamo do ďalšieho kola a na svoj prvý zápas na podujatí si ešte chvíľu počká.

Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV