Športové aktuality
2 min. čítania

Nehoda lanovky v dejisku ZOH 2010 Whistleri, desať pasažierov v nemocnici

VANCOUVER 17. decembra (SITA) - Najmenej desať ľudí sa zranilo pri nehode kabínovej lanovky spôsobenej čiastočným zrútením stožiara v stredisku Blackcomb Mountain v kanadskom Whistleri, kde sa v roku 2010 uskutočnia zimné olympijské hry. Podľa informácií spravodajského portálu CBC News previezli zranených pasažierov do nemocnice vo Whistleri, žiaden z nich však nie je v ohrození života. Jednu osobu dopravili do Vancouvru.

K nehode prišlo v utorok o 14.30 miestneho času na lanovke Excalibur pri veži číslo štyri blízko Fitzsimmons Creeku. Podľa svedectva jedného z cestujúcich kabínka dvakrát núdzovo zastavila, než začala nebezpečne klesať k zemi. "Žiadna kabína nespadla úplne. Porucha nastala čiastočným zrútením jednej veže, následkom čoho sa uvoľnilo lano," uviedol dôstojník Kráľovskej kanadskej jazdeckej polície Steve Wright. "Príčina zlyhania veže nie je známa, prebieha vyšetrovanie, ale prioritu malo zabezpečenie stožiara a záchrana pasažierov."
Záchranári a požiarnici museli evakuovať cestujúcich z približne 30 kabín, každú s maximálnou kapacitou 8 ľudí, vo väčšine z nich nehodu vôbec nepocítili. Záchrana približne 100 osôb sa úspešne skončila o 18.30. Lanovka podlieha každoročnej kontrole Bezpečnostného úradu Britskej Kolumbie, posledná sa uskutočnila pred šiestimi mesiacmi.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV