Športové aktuality
Šamorín, 16.8.2022
5 min. čítania

Nové vedomosti i kamaráti: Aj o tom bol teambuilding juniorov #JOTGAMES!

Účastníci teambuildingu Juniorského olympijského tímu #JOTGAMES 2022
Foto
SOŠV - Andrej Galica

V Olympijskom tréningovom centre x-bionic sphere v Šamoríne sa opäť zišli najlepší juniorskí športovci Slovenska! Dôvodom bol teambuilding Juniorského olympijského tímu #JOTGAMES, na ktorom sa mladí športovci nielen zabavili, ale aj získali nové vedomosti, ktoré im môžu pomôcť v ich ceste za úspechom. 

Teambuilding Juniorského olympijského tímu sa začal už doobedu 15. augusta. Slovenský olympijský a športový výbor si od začiatku pripravil pre štrnástich športovcov nabitý program.

JOTGAMES 2022
JOTGAMES 2022
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Hneď na úvod ich čakali „Icebreaker Games” s mentálnym koučom športovcov Adamom Kocianom, ktorý v súčasnosti pomáha mnohým, najmä mladým športovcom nastaviť svoju myseľ na úspech. Hlavnou myšlienkou aktivity bolo bližšie spoznanie sa. Po nej sa teambuilding mohol naplno rozbehnúť.

Päť prednášok - od teórie športovca až po športovú diagnostiku 

„Každý rok sú v programe #JOTGAMES aj prednášky z rôznych oblastí športu. Naším cieľom je vzdelávanie mladých športovcov, pretože úspech ani zďaleka nezávisí len od talentu a tvrdej práce. Je to komplex viacerých oblastí – od správnej výživy až po diagnostiku a predchádzanie zraneniam,” hovorí Dominika Šmihulová z marketingu Slovenského olympijského a športového výboru.

Na pódiu v Tuli Cinema v x-bionic sphere sa počas dvoch dní teambuildingu vystriedalo viacero odborníkov, vždy z inej oblasti. Komplexnú teóriu športovca, v ktorej sa členovia Juniorského olympijského tímu dozvedeli, že úspech nezávisí len od tvrdej práce a talentu, ale aj od výdatného spánku, regenerácie či psychickej pohody, mal pod palcom uznávaný kondičný tréner hokejistov Matúš Dzian. Tomáš Pagáč z Antidopingovej agentúry SR vysvetlil riziká užívania zakázaných látok a upozornil, že nie sú výživové doplnky ako výživové doplnky. Športovec musí byť veľmi obozretný v tom, čo užíva.

JOTGAMES 2022
JOTGAMES 2022
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Docent Milan Sedliak, odborník na športovú výživu a vedec na Fakulte telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave, sa vo svojej hodinovej prednáške venoval výžive pre výkon a zdravie. Vyvážená strava je dôležitá pre zdravie každého človeka, pre športovca to platí dvojnásobne. „Práve túto prednášku považujem za najlepšiu. Športovci ju často podceňujú a docent nám zaujímavým a jednoduchým spôsobom vysvetlil, ako na to skôr či neskôr doplatia,” poznamenal windsurfista Róbert Kubín, ktorého ambíciou je kvalifikovať sa na olympijské hry v Paríži 2024.

S výživou úzko súvisí aj pitný režim, ktorý na #JOTGAMES zastrešila spoločnosť 3XP a „odborná” časť JOTGAMES vyvrcholila športovou diagnostikou od Národného športového centra, ktoré si okrem teórie prinieslo aj diagnostické prístroje. Športovci si tak mohli vyskúšať silu svojho stisku, výbušnosť dolných končatín, ale aj absolvovať analýzu telesného zloženia.

Zábava vo vodnom svete, ranná rozcvička pod holým nebom i rozhovor s medailistami z Tokia

Aký by to bol teambuilding, keby na ňom nebola zábava. Medzi prednáškami si členovia Juniorského olympijského tímu užili zábavu vo vodnom svete x-bionic sphere. Organizátori pre nich pripravili súboj vo vodnom póle na záchranných kolesách i preteky na vodnej prekážkovej dráhe Aquatic Ninja. Kapitánmi tímov boli slovenské športové legendy - futbalista Robert Vittek a triatlonista Richard Varga, ktorí si s mladými športovcami užili množstvo zábavy a porozprávali sa s nimi.

Zábavný olympijský kvíz si pre nich pripravil hlavný partner SOŠV Allianz, ktorý preveril ich vedomosti a členovia Juniorského olympijského tímu si zasúťažili o atraktívne ceny.

JOTGAMES 2022
JOTGAMES 2022
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Pondelkový večer vyvrcholil diskusiou s rýchlostnými kanoistami Samuelom Balážom, Csabom Zalkom a Denisom Myšákom. Baláž s Myšákom si z uplynulých letných olympijských hier priviezli cenný kov s bronzovým leskom. Trojica úspešných športovcov porozprávala o svojich začiatkoch i každodenných rutinách. Nechýbali ani zvedavé otázky mladých športovcov. Utorkový deň sa zas začal dynamickým strečingom, ktorý viedol Matúš Dzian spolu so svojím kolegom. „Môj dojem z #JOTGAMES je veľmi pozitívny. Nielenže som sa veľa dozvedel, ale tiež som spoznal super ľudí. Celkovo to bol jeden super zážitok a skúsenosť. Som vďačný, že som tu mohol byť,” zhodnotil teambuilding Juniorského olympijského tímu windsurfista Róbert Kubín.

JOTGAMES 2022 - Samuel Baláž, Csaba Zalka a Denis Myšák na diskusii.
JOTGAMES 2022 - Samuel Baláž, Csaba Zalka a Denis Myšák na diskusii.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Teambuilding Juniorského olympijského tímu vám predstavil Róbert Kubín, ktorý sa stal hviezdou instagramovej aktivity „Športovec v tvojich rukách”. Naši fanúšikovia počas dňa mohli na Instagrame hlasovať, ako bude vyzerať deň mladého športovca. Aktivitu vám priniesol exkluzívny partner SOŠV spoločnosť TIPOS. 

Pozrieť si "Športovca v tvojich rukách"

Juniorský olympijský tím  

Slovenský olympijský a športový výbor  a Nadácia SOŠV zostavuje z 25 výsledkovo medzinárodne najúspešnejších mládežníckych športovcov za uplynulých 12 mesiacov Juniorský olympijský tím, ktorý podporí na tento rok sumou celkovo 60 000 eur. Cieľom programu je podporovať mladých športovcov v dorasteneckom či juniorskom veku v rozvoji ich športovej kariéry a utvoriť im na to vhodné podmienky.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV