Športové aktuality
2 min. čítania

O uvoľnení financií pre veľké medzinárodné podujatia ešte diskutujú ministerstvá školstva a financií

(TASR, pp)
Vláda mala rozhodovať aj o podpore majstrovstiev sveta vo vodnom slalome, ktoré sa začali v stredu.
Foto
CANOE BRATISLAVA

O uvoľnení finančných prostriedkov pre veľké športové podujatia na Slovensku sa naďalej vedú rokovania na úrovni ministerstiev. Pre TASR to uviedlo tlačové oddelenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR v súvislosti s pôvodne zaradeným, no ešte pred stredajším zasadnutím vlády vypusteným bodom rokovania o poskytnutí financií na organizovanie významných športových podujatí.

Okrem iného sa návrh týkal 150-tisíc eur pre majstrovstvá sveta vo vodnom slalome, ktoré sa konajú od stredy 22. septembra do nedele 26. septembra v bratislavskom Čunove.

„Pôvodná investícia 150-tisíc eur pre toto podujatie už bola organizátorom poskytnutá, teraz sa vedú rokovania s Ministerstvom financií SR o uvoľnenie ďalších finančných prostriedkov,“ informoval rezort školstva.

Okrem prostriedkov pre vodnoslalomový šampionát mala vláda v rámci návrhu poskytnúť aj 350-tisíc eur pre majstrovstvá Európy v hádzanej. Šampionát hostí v druhej polovici januára 2022 Slovensko a Maďarsko.

Ministerstvo už v rámci možností schváleného rozpočtu na rok 2021, ako aj na základe odporúčania Rady ministra pre šport poukázalo finančné prostriedky Slovenskej kanoistike a Slovenskému zväzu hádzanej na organizovanie uvedených významných súťaží spolu v sume 300-tisíc eur, na každé podujatie po 150-tisíc eur.

Návrh na poskytnutie dodatočných prostriedkov vysvetľuje ministerstvo problémami, ktoré spôsobila pandémia ochorenia COVID-19, „ktorá negatívne ovplyvnila finančné zabezpečenie organizácie týchto najvýznamnejších športových súťaží, či už výpadkom príjmov od partnerov, sponzorov alebo z predaja vstupeniek“.

Vláda mala v predloženom materiáli tiež garantovať prostriedky pre majstrovstvá Európy v atletike vo vekovej kategórii do 18 rokov, ktoré má v roku 2024 ambíciu organizovať Slovenský atletický zväz.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV