Športové aktuality
2 min. čítania

Od 14. marca aj športové tréningy a súťaže bez obmedzení

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
TASR/DANIEL VESELSKÝ

Po dvoch rokoch a takmer jednom týždni sa od pondelka 14. marca úplne uvoľnia opatrenia pre slovenský šport i ďalšie hromadné podujatia. Tréningy i športové súťaže a zápasy sa budú môcť konať v režime základ, teda bez kapacitných obmedzení.

O zrušení obmedzení pre hromadné podujatia vrátane športových rozhodla na svojom stredajšom rokovaní vláda. Naďalej zostáva povinné na podujatiach nosenie respirátorov. Do konca tohto týždňa ešte platia súčasné kapacitné obmedzenia.

Pravidlá upresnia vyhlášky

Presné pravidlá pre organizované hromadné podujatia a športové súťaže zverejní pravdepodobne vo štvrtok Úrad verejného zdravotníctva SR.

K uvoľňovaniu opatrení prichádza o týždeň skôr, ako sa pôvodne uvažovalo. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR skorší návrh zdôvodnilo poklesom počtov prípadov ochorenia COVID-19 naprieč vekovými skupinami i výjazdov sanitiek, ale aj stabilizáciou situácie v zdravotníckych zariadeniach.

„Epidemickú situáciu ďalej pozorne monitorujeme a operatívne pristúpime k prípadnej potrebe úpravy opatrení pri zhoršení či zlepšení epidemickej situácie,“ uviedlo ministerstvo zdravotníctva v predkladacej správe pre rokovanie vlády.

Prvé opatrenia 9. marca 2020

Od vypuknutia pandémie koronavírusu žili športovci vo veľkej neistote. Celý šport čelil vážnym výzvam od výkonnostných až po finančné. Profesionálny šport sa musel vyrovnávať s neúčasťou divákov na tribúnach, amatérsky s meniacimi sa opatreniami a zatváraním a následným otváraním športovísk. Šport utrpel výrazné straty, nielen finančné a materiálne, ale predovšetkým morálne.

Prvé opatrenie, pôvodne myslené na 2 týždne, vyšlo 9. marca 2020. Odvtedy sa opatrenia a obmedzenia pre šport neustále menili a upravovali. Týkali sa počtu športujúcich i návštevnosti na podujatiach. Až doteraz nebol možný stav spred 9. marca 2020.

Opatrenia po 14. marci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV