Športové aktuality
2 min. čítania

Od budúceho pondelka sa otvoria aj fitnescentrá

(pp, TASR)

Slovensko síce podľa rozhodnutia vlády bude aj na budúci týždeň ešte v bordovej zóne v III. stupni varovania, kabinet Eduarda Hegera však schválil dve výnimky. Od nasledujúceho pondelka sa otvoria nielen terasy, ale aj fitnescentrá. Po otvorení fitnescentier volali nielen ich majitelia, ale aj samotní športovci.

Podľa hlavného hygienika Jána Mikasa sa terasy i fitnescentrá síce otvoria v súlade s vládnym automatom, ale po varovaní od odborníkov ďalšie uvoľňovanie opatrení sa odkladá. Úrad verejného zdravotníctva počas piatka vydá vyhlášku k otvoreniu fitnescentier. Upraví ňou  podmienky ich fungovania. V posilňovniach a fitnescentrách bude môcť byť maximálne šesť osôb, pričom bude platiť obmedzenie jednej osoby na 15 metrov štvorcových.

Premiér Eduard Heger vyzval verejnosť, aby naďalej dodržiavala opatrenia. „Je to dôležitý míľnik, ktorý sme dosiahli,“ skonštatoval Heger. Upozornil, že treba byť obozretný, keďže nový koronavírus sa šíri hlavne po zložení rúška či respirátora, čo sa týka reštaurácií aj fitnescentier. Pripomenul, že situácia s pandémiou ešte nie je vyhratá. „Najlepšie zvládame boj proti pandémii, keď bojujeme spolu,“ doplnil.

Vláda vypočula názor odborníkov, ktorí ju žiadali, aby uvoľňovanie bolo uvážlivé a nespôsobilo nútené znovuzavedenie obmedzení. Zlepšujúce sa situácia dáva priestor prehodnotiť aj testovaciu stratégiu.

Ďalšie uvoľňovanie a otváranie ekonomiky určí nielen dodržiavanie platných opatrení, ale aj zvýšenie zaočkovanosti proti ochoreniu COVID-19.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV