SOŠV
Bratislava
3 min. čítania

Od pondelka nový projekt SOŠV v spolupráci s RTVS: Športuj doma, Slovensko!

Do projektu Športuj doma, Slovensko sa zapojila aj lukostrelkyňa Alexandra Longová.
Foto
SOŠV

Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s RTVS pripravil pre rodiny s deťmi i všetkých divákov nový projekt „Športuj doma, Slovensko“. Známi športovci v ňom motivujú verejnosť k pohybu.

Jarné mesiace by za normálnych okolností patrili podujatiam projektu Slovenského olympijského a športového výboru „Športuj, Slovensko“. Tie si vo vlaňajšom premiérovom ročníku získali medzi obyvateľmi miest veľkú obľubu a chodili na ne tisícky návštevníkov. V rámci prevencie proti šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2 a choroby COVID-19 však podujatia boli odložené. SOŠV v tejto situácii vyšiel s novým projektom, ktorý sa realizuje v jeho spolupráci s Rozhlasom a televíziou Slovenska (RTVS)

Od pondelka 27. apríla sa na obrazovkách všetkých troch programových televíznych služieb RTVS objaví desaťminútová relácia „Športuj doma, Slovensko“. K pravidelnej fyzickej aktivite v nej divákov motivujú známi slovenskí športovci. Názorne ukazujú, ako sa dá cvičiť v domácom prostredí. Pri cvikoch využívajú veci, ktoré sú v každej domácnosti.

V jednotlivých dieloch sa objavia strelkyňa Danka Barteková, lukostrelkyňa Alexandra Longová, triatlonista Richard Varga, zjazdoví lyžiari Andreas a Adam Žampovci, vodní slalomári Matej Beňuš, Jakub Grigar, Alexander Slafkovský či biatlonistky Anastasia Kuzminová, Paulína a Ivona Fialkové. Popri cvičeniach ich vyspovedajú moderátori Marcel Merčiak, Pavol Gašpar, Marianna Ďurianová a Ľuboš Hlavena.

Cieľ relácie je pomôcť obyvateľom Slovenska, aby aj v náročnom období koronavírusu zostali naďalej pozitívne naladení. Pravidelné cvičenia im pomôžu aj zvýšiť fyzickú zdatnosť a imúnnosť voči zdravotným nebezpečenstvám. Zostať aktívni a športovať sa dá aj v improvizovaných domácich podmienkach. Nie je nutné chodiť na miesta, na ktorých sa hýbe veľa ľudí.

„Veľmi ma teší, že napriek nepriaznivej situácii sa nám podarilo našich športovcov zapojiť do projektu ,Športuj doma, Slovensko´. Motivujú celý národ, naprieč všetkými generáciami, aby sa rozhýbal. Pozitívny vzťah k športu je potrebné budovať a udržiavať vo všetkých situáciách. Slovenský olympijský a športový výbor chce ísť v tomto príkladom. Verím, že táto relácia prinesie do každej domácnosti trocha pozitívnej energie, chuť hýbať sa a zároveň priblíži životy športovcov, ktorí rovnako musia hľadať spôsoby, ako v tejto dobe nezaháľať,“ uviedol prezident SOŠV Anton Siekel.

Reláciu „Športuj doma, Slovensko“ si môžu diváci pozrieť každý pracovný deň v premiére na Jednotke o 8:45 h, v repríze v ten istý deň na Dvojke o 12:35 h a počas víkendov na Trojke okolo 9:00 h.  

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV